Як у Бродах виглядає пологове відділення, яке реконструювали п'ять років (фоторепортаж)

IMG_0830

Сьогодні, 12 лютого, у Бродах відкрили пологове відділення Бродівської центральної районної лікарні, яке перебувало на реконструкції п’ять років.

В оновленому пологовому будинку вісім палат, три пологові зали, перебувати на стаціонарі там зможуть до 30 пацієнток.

Відділення забезпечене сучасним медичним обладнанням, яке дозволить надавати медичні послуги на високому рівні. Загалом у реконструкцію було інвестовано 41 мільйон гривень.

«Ми сьогодні в оновленому Бродівському пологовому будинку. Цей будинок був дуже серйозно зруйнований людьми, які тут робити ремонт. Нам вдалося витягнути його з фактично напівзруйнованого стану. Десь для львів’ян більшим маркером є Львівський обласний клінічний перинатальний центр, а в Бродах саме таким маркером був цей пологовий будинок.

Ми тішимося, що за півтора року спільними зусиллями нам вдалося зреалізувати цю реконструкцію і ми сподіваємося, що тут будуть народжуватися милі і найголовніше – здорові діти», – сказав голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин.

Натомість голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка переконаний, що відкриття пологового будинку у Бродах – демонстрація позитивних зрушень, які відбуваються у країні.

«Перша негативна епопея цього пологового будинку розпочалася рівно 10 років тому, коли 2009 року другий поверх цього приміщення був закритий для відвідувачів. І довгих десять років мешканці Бродів та району чекали, щоб отримати нормальний комфорт та сервіс.

Це спільний результат роботи держави, місцевих органів влади і, звичайно, багатьох людей, які доклали свої зусилля для того, щоби продемонструвати, що Україна крок за кроком стає невід’ємною частиною європейського співтовариства не тільки за способом мислення, інтелектом та світоглядом, а й за сервісом, комфортом і можливостями, які сьогодні дає українська держава. Я переконаний, що це той шлях і реальна демонстрація зрушень, які сьогодні відбуваються в Україні», – сказав Олег Синютка.

Гроші на реконструкцію збирали "усім світом". «24 мільйони – це спільні зусилля тих, хто допоміг нам із державним фондом регіонального розвитку. Понад 17 мільйонів гривень – це наші спільні зусилля на рівні області.  З суми у 41 мільйон гривень 17 пішло на обладнання, яке потрібно у пологовому», – наголосив голова Львівської облради.

Сама реконструкція затягнулася на довгі п’ять років, відтак мешканки Бродів і району змушені були їхати народжувати у сусідні райони чи до Львова.

«Цей пологовий будинок дуже довго відновлювався, але сьогодні ми маємо велику радість. Він сучасний. Коли згадуєш, з чого він починався, – це був жах. Активна група людей, зокрема і громадські активісти, а також районна влада та область, цей об’єкт привели до пуття. Раніше жінки змушені були їздити в інші райони чи до Львова народжувати.  Сьогодні пологове відділення зробили, згідно із європейськими вимогами. Реконструкція тривала п’ять років, тому що перші виконавці замовлення не поставилися до своєї роботи належним чином», – сказав голова профкому медичних працівників у Бродівській центральній районній лікарні, лікар-хірург Мирослав Тимусь.

Водночас Олег Синютка зауважив, що Бродівський пологовий будинок – не єдиний медичний заклад, який відкривається нинішнього року.

«Сьогодні ведемо роботи над другою чергою Львівського перинатального центру. Ми сподіваємося, що цього року є всі підстави для завершення другої черги центру. Окрім цього, ми сподіваємося відновити роботу у довгоочікуваній Миколаївській районній лікарні, яка вже тривалий час є незатребуваною. Переконаний, що 300 мільйонів гривень державного фонду регіонального розвитку  і 130 мільйонів бюджету розвитку будуть використані якнайбільш ефективно і ми цього року станемо свідками відкриття ще багатьох нових об’єктів», – наголосив Олег Синютка.

Фото Микити ПЕЧЕНИКА

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: