Стало відомо, скільки засуджених помилував Порошенко у 2018 році

143868

Вісім осіб з помилуваних — люди пенсійного віку.

У Департаменті з питань помилування Адміністрації Президента України зазначили, що Глава держави Петро Порошенко у 2018 році видав укази про помилування 14 осіб, засуджених на різні терміни покарання, повідомляють у прес-службі АП.

«За інформацією Департаменту з питань помилування Адміністрації Президента України, цього року Президент видав чотири Укази, якими помилував дев'ять жінок та п'ять чоловіків. При цьому повністю звільнені від відбування покарання п'ять осіб, ще для восьми істотно зменшені терміни покарання», – йдеться у тексті повідомлення.

Крім того, одній помилуваній особі, яка була засуджена до довічного позбавлення волі, покарання було замінено на 27 років і 9 місяців позбавлення волі, вона у квітні вийшла на волю. Всі помилувані засуджені вперше. Вісім осіб з помилуваних – люди пенсійного віку.

Слід зазначити, що протягом 2018 року до Департаменту з питань помилування АПУ надійшло загалом 1276 матеріалів з питань помилування, в тому числі 931 клопотання про помилування 718 осіб.

«Не отримали помилування 357 засуджених, клопотання яких були розглянуті комісією. Як правило, це особи, які мають не одну судимість, скоїли тяжкі чи особливо тяжкі умисні злочини (розбої, зґвалтування, вбивства, збут наркотичних засобів тощо), а також засуджені, які скоїли хоч і нетяжкий злочин, але фактично відбули дуже нетривалий термін покарання», – зазначили в АП.

Там додали, що досі помилування є єдиним законодавчо визначеним шляхом для довічно засуджених осіб отримати шанс вийти на волю. Право клопотати про помилування вони отримують тільки після відбуття 20 років покарання. Протягом 2018 року комісія з питань помилування розглянула клопотання про помилування 59 довічно засуджених осіб.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: