У Львові відремонтують 4 народні доми та закуплять озвучувальні системи

main-916

На комісії культури, молодіжної політики та спорту депутати погодили  титульні списки розподілу коштів між установами, підпорядкованими управлінню культури ЛМР.

Керівник департаменту розвитку Наталія Бунда повідомила, що у 2019 році передбачено 400 тис грн на ремонти народних домів Львова, йдеться на порталі депутатів ЛМР.

«У Львові діє 6 народних домів, цьогоріч ми пропонуємо затвердити 400 тис грн на чотири народні доми. Позаяк Винниківський НД перебуває на балансі Винниківської міської ради і у нас діє домовленість про те, що вони роблять ремонти,  а ми купуємо обладнання. А в Брюховичах нове приміщення і ремонту не потребує. Відтак ремонти передбачені у НД Білогорщі, Левандівки, Збоїщ та смт. Рудно».

Також члени комісії схвалили Титульний список придбання обладнання та предметів довгострокового користування для народних домів. Загалом – 500 тис грн. За словами Наталії Бунди, закуплять систему озвучування, нові стільці до глядацької зали та «одяг» для сцени. Крім цього, на засіданні депутати розглянули Календарний план заходів управління культури на 2019 рік.

«На 2019 рік скеровано близько 11 млн грн, ми розприділяємо їх на різні блоки  - це конкурси, відзначення ювілейних дат, наразі це близько 20 заходів. Серед них - ювілеї Климентія Шептицького, Пантелеймона Куліша, Олександра Довженка, Богдана-Ігоря Антонича, Володимира Івасюка, Ігоря Калинця».

Секретар комісії культури, молодіжної політики і спорту Юлія Хомчин під час обговорення висловила думку про можливість залучення івент-компаній для організації загальноміських свят.

«Ми затвердили цьогорічний план використання коштів управління культури та календарний план заходів з усіма стрічками. Значною частиною бюджету є загальноміські свята, цьогорічна сума на їх організацію складає близько мільйона гривень. Розпорядником коштів та організатором самих свят є управління культури. На моє переконання, управління має багато важливіших та значиміших функцій, аніж організація концертів та івентів, пов‘язаних з календарними, релігійними святами. Ці заходи могли б реалізовувати профільні до цього виду діяльності компанії та ГО, беручи попередньо участь в конкурсах чи тендерах. Для цього місто, експерти мали б грамотно прописати вимоги та критерії для учасників, враховуючи потреби міста та ключові засади культурних політик».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: