В суді запевняють, що не обмежували Супрун у праві підписувати документи

Suprun_81544750

Обмеження стосуються лише двох функцій.

Суддя-спікер Богдан Санін переконує, що окружний адміністративний суд Києва обмежив Уляні Супрун як очільниці Міністерства охорони здоров’я лише дві функції: можливість брати участь в засіданнях Кабміну, можливість визначати стратегічні плани. Про це він повідомив під час брифінгу 13 лютого, передає Громадське.

За словами Саніна, Супрун і надалі має повноваження делеговані як першій заступниці міністра охорони здоров’я.

«Якщо у МОЗ залишаються питання, він може звернутися до суду за роз’ясненнями», – зазначив він.

Також суддя відмовився прогнозувати подальші дії, якщо суддя Сергій Каракашьян не вийде з нарадчої кімнати до 15 лютого (на цю дату призначено розгляд позову по суті).

Натомість, Кабінет Міністрів України вирішив звернутися зі скаргою до Вищої ради правосуддя щодо судді Окружного адміністративного суду Києва Сергія Каракашьяна, який виніс рішення про заборону Уляні Супрун виконувати обов’язки міністра охорони здоров’я України. Відповідне рішення ухвалили на засіданні уряду в середу.

«Звернутися до Вищої ради правосуддя зі скаргою щодо дисциплінарного проступку... судді Окружного адміністративного суду Києва Сергія Костянтиновича Каракашьяна у справі №640/463/19 за позовом Мосійчука І.В. до виконувача обов’язків міністра охорони здоров’я Супрун Уляни, третя особа – Кабінет міністрів, про встановлення відсутності компетенції (повноважень)», – йдеться в протокольному рішенні уряду.

Згідно з повідомленням, підписати скаргу від імені прем’єр-міністра Володимира Гройсмана доручили міністру Кабінету міністрів Олександрові Саєнку.

Нагадаємо, від 5 лютого Уляні Супрун тимчасово заборонили виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я. Заборона накладена в рамках позову народного депутата від Радикальної партії Ігоря Мосійчука і діятиме до остаточного рішення суду. Водночас у соцмережах вже з'явився хештег «ПідтримуюСупрун».

Згодом у суді пояснили, що ухвалили таке рішення у зв’язку з тим, що вона «занадто довго була виконувачем обов'язків», а також має два громадянства - українське і американське, що заборонено законом. Кабінет міністрів України подав апеляцію на це рішення.

12 лютого «Центр протидії корупції» повідомив, що пояснювальну записку до проекту постанови народного депутата від Радикальної партії Ігоря Мосійчука щодо привласнення Уляною Супрун повноважень міністра писали на комп’ютері довіреної особи олігарха Ріната Ахметова, народного депутата Олександра Долженкова. Сам Мосійчук подібні звинувачення емоційно спростовує. У коментарях під дописом голови правління ЦПК Віталія Шабуніна той звинуватив його у брехні і фальсифікації, заявивши, що пояснювальну записку готувала його помічниця Тетяна Кавепещенко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: