Російські спецслужби готують підпали храмів УПЦ МП, – заявила Україна в ОБСЄ

prokopchuk

Російські спецслужби для дестабілізації ситуації планують підпали релігійних об'єктів Московського патріархату в Україні, для чого активно вербують українських громадян, у тому числі на окупованому Донбасі.

Про це на засіданні Постійної ради ОБСЄ у Відні у четвер заявив постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Ігор Прокопчук з посиланням на дані українських компетентних органів, повідомляє Укрінформ.

«Серед численних принципів і зобов'язань ОБСЄ, які Росія грубо порушила і продовжує грубо порушувати, є також зобов'язання утримуватися від підтримки терористичної та підривної діяльності на територіях інших держав-учасниць. Українським компетентним органам стало відомо, що російські спецслужби, в тому числі ті, що перебувають в окупованих районах Донбасу, розпочали процес вербування українських громадян для проведення підпалів релігійних об'єктів, які використовуються парафіями Московського патріархату в Україні», – сказав Прокопчук.

Прокопчук додав, що російські спецслужби надають конкретні інструкції для проведення таких підпалів, а також суттєву фінансову винагороду.

«Ми закликаємо Росію негайно припинити свої заходи, спрямовані на дестабілізацію України, в тому числі і в релігійній сфері», – підкреслив Постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: