Суд скасував тимчасову заборону на керівництво МОЗ для Супрун

Suprun_81544750

Окружний адмінсуд Києва не задовольнив клопотання уряду, але скасував з власної ініціативи тимчасову заборону Уляні Супрун виконувати повноваження міністра охорони здоров‘я.

Апеляцію Кабінету Міністрів суддя розглядав протягом трьох дній – з 11 лютого. 14 лютого він вийшов з нарадчої кімнати і оголосив рішення, пише the Бабель.

«Таким чином суд визнає, що наразі відсутні обставини для вжиття заходів забезпечення адміністративного позову, що визначені ухвалою від 5 лютого 2019 року. Тому вони підлягають скасуванню за ініціативою суду», – заявив суддя.

11 лютого під час засіданням під будівлею Окружний адмінсуд зібралися люди на підтримку МОЗу та реформи системи охорони здоров’я.  Під Окружним адміністративним судом зібралися люди в синіх халатах підтримати Супрун

«Немає жодних правових підстав для застосування заходів забезпечення позову», – заявив заявив представник Кабінету на засіанні 11 лютого і підкреслив, що Уляна Супрун має всі підстави виконувати обов’язки міністра охорони здоров’я.

Міністр юстиції Павло Петренко вважає, що ухвалу суду про відсторони Супрун було прийняти передчасно і помилково. Він розглядає позов нардепа Ігоря Мосійчука («Радикальна партія») як втручання в роботу державного органа представника іншої гілки влади.

«Уряд організовує велику масштабну програму медичної реформи. Ми вважаємо, що відбувається втручання в вищий орган виконавчої влади. Тільки уряд має право призначати і звільняти першого заступника міністра охорони здоров’я. Так само, як і покладати на нього виконання обов’язків міністра. І до того часу поки Верховна Рада не виконає вимогу Конституції, це прямий обов’язок уряду забезпечувати безперебійну роботу міністерства», – заявив на суді міністр юстиції Павло Петренко у залі суду.

5 лютого Окружний адміністративний суд Києва заборонив Уляні Супрун Суд заборонив Супрун виконувати обовʼязки міністра охорони здоровʼя«вчиняти будь-які дії, спрямовані на реалізацію повноважень міністра охорони здоров’я України» до остаточного рішення суду за позовом нардепа Ігоря Мосійчука. Розгляд справи має відбутися 15 лютого.

Пізніше Окружний адміністративний суд пояснив свою заборону тим, що Супрун має американське громадянство, хоча отримала український паспорт.

Після цього Супрун заявила, що рішення суду блокує роботу міністерства Супрун поїхала у відрядження до США перед тим, як суд відсторонив її від виконання обов’язків міністра охорони здоров’я  і доставку життєво необхідних ліків і вакцин у регіони. Кабінет Міністрів подав клопотання про скасування рішення суду, який тимчасово усунув Уляну Супрун. Не дочекавшись ухвали суду, уряд поклав обовʼязки міністра охорони здоровʼя на Уляну Супрун. Кабмін поклав обовʼязки міністра охорони здоровʼя на Супрун

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: