У Лісабоні встановлять пам'ятник Тарасу Шевченку

headband_1_1386242672

Муніціпалітет Лісабона надав офіційний дозвіл на встановлення погруддя Тараса Шевченка на площі міста.

Повідомляє Укрінформ.

«Шановні українці! Після довгих юридичних процедур та завдячуючи наполегливості Посла України Інни Огнівець нам вдалося отримати офіційний дозвіл муніципалітету Лісабона для встановлення погруддя Т.Г. Шевченка на площі Італії у Лісабоні», - повідомив голова Спілки українців у Португалії та член Ініціативної групи зі встановлення пам’ятника Т.Г.Шевченку в Лісабоні Павло Садоха.

У повідомленні йдеться, що для збору коштів та проведення робіт буде засновано громадську організацію. Зустріч з цього приводу відбудеться 16 лютого, запрошуються усі охочі. На зустріч з цього приводу запрошують усіх охочих.

«У суботу, 16 лютого 2019 року, о 18:00 годині, запрошуємо всіх, хто хоче долучитися до великої справи увіковічення Кобзаря у Португалії, до УГКЦ Різдва Пресвятої Богородиці у Лісабоні (Rua Quirino de Fonseca 2, неподалік метро Arroios), для того, щоб взяти участь у заснуванні громадської організації (юридичної особи), що буде відповідати за збір коштів та проведення відповідних робіт», - зазначають у повідомленні.

Фото: Facebook

Також зазначається, що автором погруддя Шевченка є португальский скульптор Е. Де Карвалью, який став переможцем відкритого конкурсу. Інна Огнівець у листі повідомила про ухвалення муніципалітетом Лісабона рішення про схвалення проекту пам’ятника Т.Г.Шевченку зазначеного скульптора.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: