У Львові за допомогою віртуальної реальності проводять соціальну акцію для водіїв (фото)

VR-зона

14 та 15 лютого на трьох АЗК у Львові з допомогою спеціально розробленого відеотесту із доданою реальністю водіїв та пішоходів закликають відмовитися від використання ґаджетів під час дорожнього руху.

Про це повідомляє прес-центр мережі АЗК «ОККО».

На заправках ОККО львів’яни зможуть побачити, до яких наслідків може призвести листування, зйомки сторіз та серфінг в інтернеті учасників дорожнього руху.

Сценарій ролика побудований таким чином, що глядач самостійно зможе обирати варіанти розвитку подій і впливати на фінал. Щоб прожити всі ймовірні ситуації, гостям знадобиться до 8 хвилин.

«Статистика Всесвітньої організації охорони здоров’я говорить про те, що у середньому кожна четверта аварія у світі спричинена відволіканням уваги водіїв та пішоходів від дороги. Пильність ми втрачаємо у тому числі й через телефон. В Україні проблема, на жаль, не менш актуальна, ніж у світі. Щоб у цьому переконатися, достатньо лише подивитися навколо. Саме тому у цьому році ми зупинилися на темі невикористання ґаджетів, — розповідає керівник департаменту корпоративних комунікацій мережі АЗК ОККО Ярослава Полякова. — Ми дуже сподіваємося, що наш Благун та його заклик «Благаю, не відволікайся» змусить замислитися кожного з нас – і тимчасовий «детокс» переросте в постійне правило життя».

Соціальний проект компанії стартував 7 лютого з Києва. У Львові ролик можна буде побачити з 15:00 до 20:00 на АЗК за такими адресами:

  • вул. Дж. Вашингтона, 12,
  • пр. Червоної Калини, 34-А,
  • пр. Володимира Великого, 14.

Далі за графіком – АЗК мережі у Харкові, Дніпрі, Одесі та на трасі Київ-Одеса. Турне містами України триватиме до кінця березня.

Довідка:

Проект «Благаю, живи! Безпека на дорозі» мережа «ОККО» розпочала ще в 2014 році спільно з ЄБРР. За роки системної роботи за участю органів місцевого самоврядування та громадських організацій були проведені круглі столи з питань безпеки дорожнього руху в Україні, організовані і проведені заняття для школярів, підготовлені методичні посібники для подальшого навчання дітей для вчителів, роздано тисячі світловідбивальних елементів тощо.

Торік кампанія була присвячена необхідності використання ременів безпеки і дитячих автокрісел. За 6 місяців роботи проекту «Благаю, пристебнись» було проведено тренінги в Києві, Харкові, Дніпрі, Івано-Франківську, Хмельницькому та Кривому Розі, в яких узяли участь молоді батьки-водії, працівники освіти, поліції та медицини. Також компанія провела акцію зі збору заглушок, запустила серію відео про особливості використання дитячих автокрісел. Загалом проект охопив більше 4 млн українців. У грудні 2018 року автомобільне крісло з заглушок (арт-об'єкт  з’явився у результаті проведеної акції) отримало премію престижного конкурсу Partnership for Sustainability Award 2018. Зараз арт-об’єкт подорожує сервісними центрами МВС України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: