В анексованому Криму проводять чергові обшуки у кримських татар

FEAD3816-91FA-4D42-BC98-6040622C4011_w1023_r1_s

У будинках кількох кримських татар в селищі міського типу Октябрське Красногвардійського району анексованого Криму проходять обшук.

Про це повідомляють активісти об’єднання «Кримська солідарність», - пише Радіо Свобода.

«У будинку Емірусеїнова Решата і його сина Рустема – вул. Робоча, 125. У будинку Арсена Абхаїрова – вул. Абденанова, 15. І в будинку Абдулганієва Іззета і його сина Ескендера – вул. Заводська, 16», – йдеться в повідомленні.

Матері Арсена Абхаїрова стало зле, їй викликали швидку, додали активісти.

Повідомляється, що Ескендера Абдулганієва і Арсена Абхаїрова відвезли в управління ФСБ Росії в Сімферополі.

Як передає «Кримська солідарність», Решат Емірусеїнов – активний учасник кримськотатарського руху. У серпні 2017 року виступив з одиночним пікетом на підтримку Сервера Караметова, на його плакаті було написано: «Путін, наші діти не терористи і не екстремісти». Пізніше став відвідувати зустрічі «Кримської солідарності», «в ході яких відкрито виступав з позицією незгоди з тиском на кримських татар в Криму».

Офіційних повідомлень про обшуки від російських силовиків немає. Після російської анексії в Криму почастішали масові обшуки у незалежних журналістів, громадських активістів, діячів кримськотатарського національного руху, членів Меджлісу, а також кримських мусульман, підозрюваних у зв’язках із забороненою в Росії організацією «Хізб ут-Тахрір».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: