Як виглядає львівський Меморіал Героям Небесної Сотні за тиждень до відкриття (фото)

IMG_0965

Наступного тижня вшановуватимуть річницю загибелі Героїв Небесної Сотні. З цієї нагоди у Львові має відкритися відповідний меморіал.

Журналіст Дивись.info побував на будівельному майданчику, аби подивитися на хід робіт.

Наразі на майданчику ще тривають роботи, зараз там монтують портрети Героїв Небесної сотні.Частина портретів, за словами прес-служби ЛМР, ще виготовляється й має бути готова до 19 лютого.

«Станом на сьогодні ми прикріплюємо до стели спеціальні конструкції — кронштейни, на яких завтра монтуватимемо портрети Героїв Небесної Сотні. Вже виготовлено 40 портретів, до 19 лютого маємо зробити решту. Також, ми вирівнюємо і замощуємо щебенем територію перед стелою, аби у лютому до річниці подій на Майдані вшанувати пам'ять загиблих Героїв», — розповів Андрій Шульський, заступник директора ЛКП «Зелений Львів».

У січні головний архітектор Львова Юліан Чаплінський зауважував, що до річниці відкриють лише частину комплексу. «У лютому плануємо вшанувати пам’ять річниці подій на Майдані і влаштувати майданчик таким чином, щоби він виглядав охайно і презентабельно. Сама стела до цього часу має бути закінченою і підсвіченою». За його словами, на річницю розстрілів на локації вже можна буде провести молебень.

Однак, станом на 14 лютого, майданчик ще не виглядає ані завершеним, ані прибраним, тож у працівників залишається не так багато часу, аби встигнути провести задекларовані роботи.

Детально про те, як виглядатиме повний комплекс й чим він здивує львів'ян, ми вже писали тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: