Малійцю, який на Львівщині незаконно переправляв осіб через кордон, світить до 9 років в'язниці

630_360_1485950082-5464

За свої «послуги» малієць отримав понад 2 тисячі доларів.

Прокуратура повідомила про підозру громадянину Республіки Малі (який відповідно до посвідки проживає в одному із селищ Фастівського району на Київщині) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.332 КК України (організація, керівництво та сприяння незаконному переправленні осіб через державний кордон України, вчиненому щодо кількох осіб, з корисливих мотивів). Про це інформує прес-служба прокуратури Львівської області.

Встановлено, що незаконне переправлення трьох громадян Гвінеї до Республіки Польща 43-річний іноземець організував в червні минулого року.За свої «послуги» малієць отримав понад 2 тис доларів США.

«Спритник» забезпечив проживання нелегалів у Львові та столиці, а згодом доправив їх на автомобілі у напрямку кордону («Грушів-Будомєж», що на Яворівщині).

При цьому зловмисник надавав поради та інструкції щодо подолання інженерно-технічних та контролюючих споруд Державної прикордонної служби з метою перетину українського кордону поза офіційними пунктами пропуску.

Проте, на території прикордонної смуги «подорожувальників» викрила та затримала прикордонна варта Республіки Польщі, яка і передала правопорушників українським колегам.

Так, Яворівським районним судом вказаних осіб притягнуто до адміністративної відповідальності за ч.2ст.204-1 КУпАП та накладено адміністративне стягнення у виді арешту.

А вже згодом, спільними зусиллями правоохоронців, наприкінці січня цього року організатора схеми затримано в порядку ст.191 КПК України на Київщині та доставлено до Яворівського районного суду з метою обрання запобіжного заходу.

Погодившись з позицією Городоцької місцевої прокуратури судом обрано йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою (з можливістю внесення застави).

На даний час, органом досудового розслідування вживаються заходи, спрямовані на завершення досудового розслідування.

У разі доведення вини підозрюваний може потрапити до в’язниці на строк від семи до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: