На маршрут №20 у Львові пропонують запустити великогабаритні автобуси

IMG_1215 (1)

Депутати Львівської міської ради підтримали пропозицію ГО «МІКЦ «За Якісний Транспорт», щодо запуску автобусів великої вмістимості на автобусний маршрут № 20.   

Як інформують у ГО «За Якісний Транспорт» мешканці мікрорайону Підзамче та Знесіння хочуть покращити автобусне сполучення з їхнім мікрорайонами. Вони зазначають, що в ранковий і вечірній час, через великий попит на транспорт вони не можуть добратись до місць призначення. Особливо це відчутно в період з 7:45 по 8:30, коли автобуси №20 із кінцевої, що знаходиться на вулиці Польовій, вже вирушають переповненими і мешканці на наступних зупинках не можуть в них сісти.

Автобусний маршрут загального користування №20 обслуговує комунальне «АТП-1», орендуючи автобуси в третіх осіб. Враховуючи автобуси, які місто придбало у рамках лізингової угоди, сумарна кількість власних транспортних засобів вищезазначеного перевізника складає 313 автобусів. Серед них середньої місткості – 38 одиниць, а решта – 275 одиниць великої місткості (загальна пасажиромісткість від 73 до 182 осіб). З автобусів великої місткості 215 одиниць (100 МАЗів, 115 Електронів) є новими, тобто випущені у 2016-2019 році.

За допомогою сайту kstat.pp.ua, 16 січня 2019 року ми проаналізували скільки автобусів курсує на маршрутах, які обслуговує комунальне транспортне підприємство – 205 штук. З них 60 орендованих і 145 власних, а саме 127 автобуси великої місткості (4 старших ЛАЗи та нові автобуси Електрон і МАЗ), а також 18 автобусів середньої місткості. Отож, за нашими підрахунками з 215 нових автобусів марки Електрон і МАЗ не задіяно 92 одиниці рухомого складу.

Зазначається, що самі водії кажуть, що маршрут № 20 є дуже прибутковим і запуск автобусів великої місткості себе окупить. Також повідомляємо, що на цьому маршруті курсує 18 орендованих автобусів середньої місткості із інтервалом 5 хв – у піковий період, та 10 хв – у не піковий.

«Тому вважаємо, що із 92 нових одиниць рухомого складу великої місткості, які зараз не є задіяними 15 автобусів мають піти на обслуговування маршруту загального користування №20. Завдяки таким змінам, ми зможемо забезпечити більш комфортне пересування мешканцям мікрорайонів Левандівка, Підзамче, Знесіння як до центральної частини міста, так і до медичних закладів. А оскільки, автобуси марок МАЗ, ЛАЗ, Електрон пристосовані для перевезення маломобільних людей, осіб з малими дітьми, то згадані категорії зможуть легше вибратись із згаданих мікрорайонів до центральної частини або зробити там пересадку на інший маршрут, щоб добратись до місця призначення.

Тож небажання запуску автобусів великої місткості із сторони управління транспорту і керівництва ЛКП «АТП-1» на маршрут №20 для нас є не зрозумілим, адже цей маршрут є доволі прибутковим, про що свідчить інтервал у 5-10 хв і переповненість автобусів на всіх ділянках маршруту. Керуючись тим, що у нас є надлишок автобусів (92 одиниці), вважаємо логічним запустити автобуси, що куплені в лізинг на маршрут, який приносить кошти, замість того, щоб вони стояли в парку та іржавіли», - інформують у ГО «За Якісний Транспорт».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: