Найпопулярніше жіноче взуття, яке завдає шкоду тілу

banner1
Фото: відкриті джерела (ілюстативне)

Якісне і стильне взуття може ефектно доповнити будь-який образ. Однак у гонитві за модними трендами дуже важливо не забувати про здоров'я і комфорт, так як незручне взуття може завдати величезної шкоди ногам.

І мова йде не тільки про туфлі на шпильках - навіть звичайні балетки можуть зіграти злий жарт, інформує Ukr.Media.

З загостреним носком

Такі туфельки виглядають витончено - але лише на вузькій нозі. Багато які модниці з широкою стопою керуються принципом "головне, що красиво". Але таке взуття може викликати появу ранок і пухирів.

В'єтнамки

За кілька сезонів легкі тапочки з Т-подібним ремінцем впевнено перекочували з пляжів на міські дороги. Але і вони не настільки зручні, як може здатися на перший погляд. Ремінець створює тертя між пальцями ніг і викликає роздратування шкіри. В'єтнамки можуть спровокувати вивих ноги, до того ж, з-за тонкої підошви погано захищають від механічних пошкоджень.

Високий каблук і платформа

Жінки обожнюють таке взуття, адже воно змушує відчувати себе чарівними і привабливими. Але часте носіння високих підборів призводить до розтягування, пошкоджень нігтів, викривлення стопи і болів у попереку.

Балетки

Здавалося би, якої шкоди можуть завдати прості та зручні балетки? Але саме занадто тонка підошва не захищає ноги, з-за чого з'являються удари і розтягування сухожиль.

Похожее изображение

М'які кросівки

Ви можете подумати, що легке спортивне взуття придатне і для повсякденного носіння. Але з-за гнучкості вони набагато сильніше можуть пошкодити ноги.

Як вибрати правильне взуття

  1. Для шопінгу вибирайте другу половину дня, так як в цей час ноги можуть набрякати, і пара, куплена вдень, може стати некомфортною.
  2. Виміряйте дві стопи і орієнтуйтеся на більші заміри.
  3. Не варто орієнтуватися на розміри виробника, так як взуття може маломірити. Краще приміряти або дати точні заміри, якщо замовляєте в онлайн-магазині.
  4. Всупереч сподіванням багатьох, взуття рідко розношується на розмір, тому слід віднестися до покупки з усією відповідальністю.

4 правила носіння взуття на високих каблуках без шкоди для здоров'я

Елегантне взуття на витонченому високому каблуці - справжній еталон краси для кожної пані. Таке взуття дозволяє зорово витягнути фігуру і зробити її стрункішим, візуально подовжити жіночу ніжку і зменшити стопу, інформує жіночий журнал Terra Woman.ua

Купивши туфельки на каблуках, жінка завжди зможе підкреслити свою досконалість і особливий стиль за будь-яких обставин: на роботі, ділових зустрічах або вечірках. Сучасні модні напрями дозволяють вибрати найцікавіші моделей взуття, починаючи від класичних шпильок і закінчуючи туфлями з оригінальною формою каблука.

Твердження про те, що взуття на каблуках може завдати шкоди здоров'ю жінки, небезпідставно. Тривала ходьба на каблуках посилює навантаження на хребет, що може викликати його викривлення, зміщення хребців, а також спровокувати появу запальних процесів в органах малого тазу.

Тиск на стопи утрудняє роботу суглобів, м'язів і сприяє появі судом. Як результат - часті болі в спині, ногах і безліч супутніх захворювань. Щоб уникнути цих неприємних наслідків, слід запам'ятати декілька важливих правил, які торкаються вибору, носіння взуття на високому каблуці і відходу за ніжками.

Правило №1: Вибирайте взуття за розміром
Взуття необхідно вибирати чітко за розміром. Якщо вона буде більше, нога стане ковзати. А якщо менше, то це може привести до деформації стопи і пальців.

Під час примірки перевірте, щоб ногам було зручне і комфортне: встаньте, сядьте, пройдіться.

Рекомендована висота каблука для щоденного носіння - 5 см

Краще вибрати туфлі, які мають плавний кут нахилу каблука. Це допоможе зменшити навантаження на спину.

Вибране взуття має бути якісно пошите, мати хороші устілки і міцний супінатор.

Правило №2: Проводьте "тест-драйв" обновки

Перш ніж взути туфлі на цілий день, обов'язково заздалегідь походите в них, особливо якщо каблук дуже високий.

Так ви зможете перевірити поставу, зрозуміти, як правильно розташовувати п'яту, і знайти оптимальний баланс.

Правило №3: Знаходьте час для відпочинку посеред дня

При носінні взуття на високому каблуці бажано влаштовувати для ніг невеликі розвантаження впродовж дня. Для цього досить періодично сідати і давати ногам відпочити 10-15 мін кожну годину, це допоможе зняти напругу, що накопичилася.

При нагоді, міняйте шпильки на взуття на низькій платформі, хоча б на якийсь час.

Правило №4: Забезпечте ніжкам регулярний догляд

У кінці кожного дня, проведеного у взутті на високих каблуках, ніжки потребують 10-хвилинного розслабляючого масажу і приємної теплої ванночки. У ванночку можна додавати морську сіль і ароматну ефірну олію перцевої м'яти. Ці маніпуляції не лише знімуть напругу, але і нормалізують кровообіг в стопах.

Після водних процедур необхідно використати охолоджувальні або заспокійливі креми.

Якщо після носіння туфель на каблуках з'явився різкий біль в ногах, краще зробити холодну ванночку.

Якщо ви дбайливо відноситиметеся до свого здоров'я і наслідуватимете вказані рекомендації, шкода, що заподіюється взуттям на високих каблуках, зведеться до мінімуму. Не відволікаючись на біль і незручності, ви зможете радувати себе і оточення своєю чарівливістю і упевненістю в собі.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: