«Газова справа»: САП скерувала до суду обвинувальний акт щодо нардепа Онищенка

onishhenko1-640x394

Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затвердили та направили до суду обвинувальний акт у так званій «газовій справі» про обвинувачення народного депутата України Олександра Онищенка та його фінансового директора.

Про це повідомили у прес-службі САП.

Онищенка звинувачують за вісьмома статтями, зокрема створення злочинної групи, привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, фіктивне підприємництво, зловживання повноваженнями, службове підроблення, легалізація (відмивання) грошових коштів та іншого майна, здобутих злочинним шляхом тощо.

На лаві підсудних має опинитися і фінансовий директор.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні на підставі ухвали слідчого судді здійснювалось в порядку спеціального досудового розслідування (in absentia), передбаченому Главою 241¹ КПК України.

На жаль, обвинувачені проігнорували виклики на ознайомлення з матеріалами кримінального провадження та не з’явились на виклик для отримання обвинувального акту та додатків до нього, у зв’язку з чим вказані документи були вручені їхнім захисникам.

«Зауважимо, обвинувачені у будь-який час можуть прийняти рішення про персональну участь і відстоювання своєї позиції в суді. У випадку подальшого переховування вказаних осіб від суду, судовий розгляд щодо останніх, на підставі відповідного клопотання прокурора, може здійснюватись за їх відсутності в порядку спеціального судового провадження», – повідомили у САП.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: