Ці янголи оберігатимуть наше мирне життя, - юна учасниця львівської акції «Ангели пам’яті» (фото)

DSC_0070

18 лютого на проспекті Шевченка відбулась тиха акція «Ангели пам’яті». Учні львівських шкіл разом з родинами Героїв Небесної Сотні вшанували пам’ять загиблих на Майдані.

На деревах діти розвішували символічних паперових янголів.

«Така акція не дає забути наших героїв, які віддали своє життя на Майдані. А ці янголи ніби оберігатимуть наше мирне життя»,- розповідає школярка Софія Ципук.

Янголи діти зробили власноруч, в кожній школі пройшли майстер-класи, на яких учні вчились робити ангелів, школярі також придумували власні.  Кожен янгол символізує тих людей, які загинули на Майдані.

Анжеліка Рудницька, ініціаторка всеукраїнської акції «Ангели пам’яті»,  першу акцію провела у Києві,  Львів до неї долучається вже вдруге. Вшанувати пам’ять сьогодні прийшли близько сотні дітей.  Алею на проспекті Шевченка обрали невипадково, тут учні могли розвішати своїх янголів на деревах.

«Минулого року ми робили таку акцію біля пам’ятника Шевченка, побачили, що багато бажаючих людей долучитись до неї, тому цього року обрали алею. Це такі маленькі уроки патріотизму, щоб діти пам’ятали свої героїв», - говорить директорка департаменту з питань культури Мирослава Туркало.

Вшанувати пам’ять героїв може будь-яка школа, розвішати янголів можна у дворі або в класі.

Читайте також: Повна програма заходів з нагоди вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні на Львівщині

Вікторія Матевощук

Фото Катерини Джуфер

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: