У Львові планують реконструювати стадіон «Україна»

438440

До 26 лютого можна подати письмові пропозиції до детального плану території у районі вулиці Липової Алеї до межі парку «Снопківський».

З матеріалами детального плану можна ознайомитись у відділі громадського партнерства управління «Секретаріат ради», або на офіційній веб-сторінці Львівської міської ради ( рубрика «Громадські слухання»), про це йдеться на порталі депутатів ЛМР.

Челепіс Дзвенислава, завідувач сектору громадських слухань відділу громадського партнерства управління «Секретаріат ради» ЛМР повідомила: «Слухання триває від 5 лютого до 26 лютого. Замовником його є управління архітектури та урбаністики департаменту містобудування ЛМР, розробником - Лаврін Володимир. 15 лютого на території стадіону «Україна» відбулось публічне представлення проекту, на нього завітало багато людей, які висловлювали свої пропозиції та активно дискутували. Відзначу, що письмові зауваження і пропозиції можна подати до 26 лютого включно до управління «Секретаріат ради» Львівської міської ради через Центри надання адміністративних послуг».

На громадському слуханні Лаврін Володимир, головний архітектор проекту зазначив, що автори ДПТ проаналізували цю територію на предмет того, як вони бачать її розвиток. За словами архітектора, основне питання розробленого ДПТ полягає у тому, що земля має бути закріплена за стадіоном для того, щоб ФК «Карпати» міг у подальшому робити усі необхідні кроки для проектування та самої реконструкції.

Отже, на думку авторів детального плану території, по-перше, це би мав бути клубний стадіон. Зараз стадіон «Україна» – стадіон першого, найнижчого типу. Він побудований понад 50 років тому, і тоді відповідав вимогам свого часу. Зараз архітектори передбачають перетворити його на сучасний європейський стадіон четвертого типу. Автори передбачають зменшити навантаження на стадіон, звести його вмістимість до 15 тисяч глядачів. Окрім того, там планують адміністративне приміщення, спортивну зону, приміщення для футболістів під час проведення матчів і клубний музей.

Другий блок цієї території після реконструкції архітектори назвали «Фабрика здоров’я львів’ян». Для цього на площі близько 8 тис кв. м створять найрізноманітніші об’єкти, які здаватимуть в оренду для різноманітних спеціальностей лікувально-оздоровчого плану. Тут львів’яни могли покращувати своє здоров’я - займатися аеробікою, фітнесом, у тренажерних залах, відвідувати спа-центр.

Третій блок передбачає створення критого спортивного залу з трибунами на тисячу глядачів для проведення змагань з різних видів спорту. Оскільки у нашому місті бракує хороших спортивних залів для проведення різноманітних змагань.

Четвертий блок цього комплексу складатимуть найрізноманітніші об’єкти громадського харчування. Також у цій зоні передбачають невеликий дитячий садок для дітей працівників клубу.

Загалом, за словами проектантів, реконструкція  може триватиме орієнтовно 5 – 7 років від того часу, як інвестори приймуть рішення про її початок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: