Заступник голови ЛОР закликає львівську мерію долучитися до програми закупівлі «швидких»

IMG_2648

Про це в інтерв’ю IA ZIK  розповів відповідальний за медицину заступник голови Львівської облради Володимир Гірняк.

Про це в інтерв’ю IA ZIK  розповів відповідальний за медицину заступник голови Львівської облради Володимир Гірняк.

Гірняк зауважив, що обласна рада щорічно закуповує автомобілі швидкої медичної допомоги, але цих кількостей недостатньо для потреба області. «Обласна рада зараз працює над закупівлею автомобілів швидкої допомоги для медицини катастроф, - розповів Володимир Гірняк. - У 2017 році було куплено лише чотири «швидких», у 2018 році – сім. У 2019 році плануємо купити мінімум 10. Потреба становить 90, адже не закупляли роками».

Водночас, він дорікнув міській раді Львова у тому, що представники мерії лише критикують область у той час, коли бюджет обласного центру не долучається до закупівлі карет швидкої.

«Вважаю, потрібно гостро ставити питання перед Львівською міськрадою щодо закупівлі «швидких». Все-таки йдеться про обслуговування в тому числі – міста. А потреба в автомобілях колосальна, - говорить заступник голови ЛОР. - Наведу один аргумент. Ключовий податок місцевих бюджетів – податок на доходи фізичних осіб (ПДФО), який працівники медицини катастроф сплачують у Львові, за фактом реєстрації юридичної особи. У 2018 році сплачено у міський бюджет Львова 12 014 580 грн. Це шість автомобілів «швидкої». Просимо, щоб у межах цієї суми місто закупило «швидкі». Адже теоретично, цю юридичну особу можна перереєструвати в інший населений пункт, там платити податки і звідти отримувати кошти вже в обласну казну. Маємо спільно працювати на якісне надання медичних послуг».

Гірняк додав, що в обласному бюджеті на цьогорічне придбання 10 карет «швидкої» передбачено 21 мільйон гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: