Два кораблі НАТО увійшли в Чорне море

630_360_1550588208-740

У вівторок, 19 лютого, увійшли в Чорне море два кораблі постійної протимінної групи НАТО - плавбаза військово-морських сил ФРН Werra і турецький тральщик Akcakoca.

Про це повідомляє Укрінформ.

«Флагман Постійної протимінної групи НАТО №2 (SNMCMG2) - Standing NATO Mine Werra, що є плавбазою ВМС Німеччини, і мінний тральщик ВМС Туреччини Akcakoca, який входить до складу Постійної протимінної групи, увійшли 19 лютого в акваторію Чорного моря», - зазначає Gunes.

За даними Мінборони ФРН, під час походу, що був запланований давно, флагман Постійної протимінної групи НАТО №2 Werra відвідає болгарські порти Бургас і Варна.

Німеччина очолила Standing NATO Mine Countermeasures Group Two (SNMCMG2) у січні 2019 на ротаційній основі. Командир - Commander Martin SCHWARZ, German Navy. До складу групи також входять румунський і болгарський мінні тральщики.

Як повідомлялося, цього року буде активізовано військово-морську присутність НАТО у Чорному морі. Міністр закордонних справ України Павло Клімкін анонсував, зокрема, візит кораблів НАТО до Одеси наступного тижня.

Флагман Постійної протимінної групи НАТО Werra призначений для мобільного забезпечення в морі ракетних катерів і торпедних катерів і тральщиків у зоні відповідальності національних військово-морських сил. Основними завданнями екіпажу корабля є ремонт, відновлення і діагностика техніки і зброї, забезпечення кораблів пально-мастильними матеріалами, продовольством, боєприпасами і спорядженням, а також за необхідності - електроенергією.

Корабель Werra здатний перевозити 450 т дизельного пального, 11 т машинних олив, 27 т продовольства, 150 т прісної води, 130 т боєприпасів і спорядження. На палубі може розміщуватися вертоліт NH90 або Sea King. Особливістю плавбаз типу «Ельба» є використання змінних контейнерних модулів, склад яких залежить від характеру бойової діяльності забезпечуваних кораблів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: