ФСБ планувала напад на Вірменський собор у Львові

virmenskiy-kafedralniy-sobor-uspinnya-presvyatoyi-bogoroditsi-1024x678
Фото: То є Львів

Служба безпеки України оприлюднила список храмів у шести областях України, на які ФСБ Росії планувала напади.  

Про це інформує УП.

Згідно документом, опублікованим на сайті СБУ, у Волинській області планували атакувати п’ять храмів: храм Миколи Чудотворця, костел в селищі Маневичі, костел Пресвятого Серця Ісуса Христа, каплицю Вознесіння Господнього у Горохові та Луцьку релігійну громаду прогресивного юдаїзму.

У Чернігівській області готували напади на три храми: Свято-Вознесенський храм УПЦ МП, Синагогу у Чернігові та костел св. Апостолів Петра і Павла у Ніжині.

В Одеській області – 4 храми: храм на честь святих рівноапостольних Кирила і Мефодія, Болгарська Свято-Георгіївська церква у Білгороді-Дністровському, церква св. Григорія Просвітителя в Одесі та Одеська синагога.

У Донецькій області готували напад на: синагогу у Маріуполі, храм Святого Різдва Богородиці у с. Бугас, церкву Георгія Побідоносця у селищі Сартана та Свято-Успенську Святогорську Лавру у м. Святогорськ.

У Запорізькій області могли постраждати католицький собор Бога Отця Милосердного, костел Різдва Пресвятої Діви Марії у Бердянську та релігійна громада (парафія) святого отця Піо в Запоріжжі харківсько-запорізької дієцезії римсько-католицької церкви.

У Львівській області готували напад на Вірменський кафедральний собор Успіння пресвятої Богородиці.

Нагадаємо, раніше СБУ повідомляла про те, що спецслужби Росії шукають людей, готових за гроші підпалювати храми Української православної церкви (Московського патріархату).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: