У Львові визначили 12 майданчиків для роздільного збору ТПВ

IMG_9143

У Львові визначено дванадцять майданчиків для роздільного збору твердих побутових відходів.

Про це повідомив в.о. директора департаменту з питань поводження з відходами Сергій Сало на засіданні комісії екології та природокористування ЛМР, передає портал депутатів ЛМР.

За словами Сергія Сала, на виконання ухвали Львівської міської ради «Про затвердження концепції сортування твердих побутових відходів у м. Львові» визначено дванадцять контейнерних майданчиків, десять з них на території  ЛКП «Південне» за адресами: В. Великого, 65; В.Великого, 79; В. Великого, 83-89; В. Великого, 85а; В. Великого, 91, В. Великого, 113; В. Великого, 117; В. Великого, 54а; Симоненка, 3.

«Також працює майданчик на вул. Жовківській, 18, а інший - на вул. Льва, 4А на етапі створення. Для роздільного сортування сміття закуплено близько 15 контейнерів, сміттєвоз вантажопідйомністю 6 тонн та оголошено конкурс на закупівлю компостувального обладнання. Перший конкурс 31 січня не відбувся у зв’язку з відсутністю учасників, щодо другого конкурсу, то кінцевий термін подачі заявок був 15 лютого, а 18-го має відбутись аукціон. Крім цього, оголошено конкурс на придбання причіпного мобільного обладнання для перемішування харчових відходів в процесі компостування».

Як повідомив Сергій Сало, майданчик за адресою вул. Жовківській, 18 передбачений для великогабаритного і дрібного будівельного сміття.

«За півроку діяльності цього майданчика ним скористався 151 мешканець, прийнято 7 тонн дрібних будівельних відходів. Ще один майданчик на вул. Льва, 4А перебуває на етапі створення. Із профільною комісією при управлінні комунальної власності погоджена угода щодо укладення суборенди з Львівспецкомунтрансом, розроблений кошторис для облаштування там майданчика.  Також всім адміністраціям м. Львова  розіслані листи за підписом заступника міського голови з пропозицією визначити в кожному районі майданчик для збору будівельних відходів».

Окрім цього, роздільний збір ТПВ реалізовується і в закладах освіти. Зокрема, на території Сихівського району навчальні заклади обладнанні паперовими контейнерами для роздільного сортування. 26-27 лютого буде організовано централізований забір вторсировини. Перший етап – збір паперу. Кошти за це отримують школи.

«Хочемо це запустити для всіх шкіл на постійній основі. Крім цього, планується встановлення в школах збору пет-пляшки, скла і харчових відходів. Також ми досягли домовленості з чотирма ОСББ, на території яких ми ставимо контейнери для скла і паперу. За допомогою контейнерів для роздільного збору ТПВ було зібрано і відправлено на утилізацію 704 тонни вторсировини. У зв’язку із збільшенням використання пет-плашки, проводимо переговори з перевізниками, щоб або збільшити частоту забору або встановити додаткові контейнери для пет-пляшки».

Крім цього, за пропозицією голови комісії Ірини Оршак, департаменту з питань поводження з відходами рекомендовано розмістити інформаційні таблички на контейнерах по збору ПЕТ-пляшки щодо правил викидання сировини і графіки її збору та надати постійній комісії інформацію щодо графіку вивезення сировини, твердих побутових відходів щодо підприємств перевізників.

«У всіх районах Львова стоять контейнери для роздільного збору сміття, але не зі всіма перевізниками, які вивозять відходи, пропрацьовано моменти щодо роздільного забору ТПВ і, особливо, вторсировини. Тому мета цієї ухвали  - визначити види відходів, які  сортують, і опрацювати по районах, щоб можна було сегрегувати сміття і окремо вивозити».

За результатами обговорення секретар комісії екології Оксана Динік запропонувала підготувати проект рішення виконкому про подання до переліку необхідних документів при подачі документів(заяв) на отримання адміністративних послуг обов»язкове подання завірених копій договорів/ліцензій про дотримання екологічних – законодавчо-обумовлених норм.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: