У Росії заборонили військовим мати гаджети і розповідати про службу

armii-mozhno-polzovatsya-telefonom

Державна дума Росії у вівторок прийняла в третьому, остаточному читанні закон про заборону військовослужбовцям і призовникам мати при собі на службу телефони і будь-які інші пристрої для запису і зберігання інформації і з підключенням до інтернету.

Про це інформує Радіо Свобода.

Крім цього, військовим заборонять розповідати журналістам і писати в інтернеті про особливості служби та про колишніх товаришів по службі і їх родичів.

За документ проголосували 408 депутатів, проти не виступив ніхто.

Публікація подібних даних в соцмережах неодноразово призводила до витоку. Завдяки соцмережам журналістам, розслідувачам і експертам вдавалося отримати прямі або непрямі підтвердження перебування російських військовослужбовців у 2014 році на Україні, а з 2015 року – в Сирії. Дані з соцмереж використовували і журналісти-розслідувачі для того, щоб підтвердити російське походження комплексу «Бук», яким був збитий малайзійський боїнг над Донбасом 2014 році, а також факти російських бомбардувань цивільних об'єктів в Сирії.

На думку правозахисників, прийняття цього закону, який торкнеться і солдат-строковиків, може привести до підвищення рівня «дідівщини» в російській армії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: