Україна закликала кінотеатри США відмовитись від кінопрокату стрічки з Росії

630_360_1550544616-115

Українська сторона звернулася з офіційним закликом до американських кінотеатрів не показувати російську пропагандистську стрічку «Т-34», яка виправдовує агресивний наступ РФ на інші країни.

Про це йдеться на офіційній сторінці Посольства України в Вашингтоні в мережі Facebook.

«Посольство України в США сьогодні звернулось до низки американських кінотеатрів у зв’язку з показом у них російської пропагандистської кінострічки "Т-34», - зауважили в українському дипломатичному представництві.

Посольство закликало кінотеатри відмовитись від демонстрації фільму, «який відкрито поширює та популяризує сучасну агресію РФ у світі, жертвою якої стала і Україна, використовуючи для цього історичну пам'ять про героїв Другої світової війни».

Водночас, Посольство висловило вдячність українській громаді в США, якій уже вдалося зупинити показ фільму «Т-34» у їхніх містах. Українськи дипломати закликали інших активістів «приєднатися до спільних зусиль та звернутися до місцевих кінотеатрів яз закликом про заборону показу кінострічки».

При цьому зазначається, що наразі показ російської пропагандистської стрічки планується принаймні в 14-ти містах у штатах Нью-Йорк, Техас, Каліфорнія, Філадельфія, Мічиган, Огайо, Флорида, Вірджинія, Мериленд, Іллінойс, Вашингтон, Колорадо й Массачусетс.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: