Українського політв’язня Балуха етапували до Росії

129327
Володимир Балух.

Українського політв'язня Володимира Балуха, який перебував у СІЗО Сімферополя в анексованому Криму, вивезли у російський Краснодар.

Про це у Facebook повідомив колишній політв'язень, заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз, передає Слово і діло.

«Балуха Володимира вивезли у Краснодар», – написав Чийгоз, не уточнивши, коли це відбулось.

Перед цим «Кримська правозахисна група» з посиланням на дружину Балуха Наталію повідомила, що політв'язня етапували з Сімферопольського СІЗО.

Нагадаємо, про переміщення активіста стало відомо після того, як його дружина Наталя Балух знову спробувала передати в СІЗО передачу для політв'язня.

Зазначимо, 13 лютого Балуха етапували з керченської колонії в Сімферополь.

28 січня, Верховний суд анексованого Росією Криму відмовив адвокатам українського активіста Володимира Балуха в зменшенні терміну ув'язнення.

У жовтні 2018 року «Верховний суд Криму» переглянув вирок засудженому до 5 років колонії Балуха та скоротив термін вироку на місяць: до 4 років і 11 місяців колонії зі штрафом в 10 тисяч рублів.

18 жовтня українця етапували в Керченську виправну колонію №2. У зв'язку з цим Балух призупинив голодування, яке тримав із 19 березня 2018 року. У Балуха після понад 200 днів голодування погіршилося здоров'я.

ФСБ Росії затримала Володимира Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі його будинку 90 патронів і кілька тротилових шашок.

Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію: через прапор України на подвір'ї його дому.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: