Канадський генерал відвідала навчальний центр на Львівщині (фото)

51f195b04490410e8c1e01a0006ee898e9d52102

Командувач 2-ої дивізії Збройних сил Канади генерал Дженні Карігнан відвідала контингент операції «UNIFIER» та навчальний центр ВСП.

Про це повідомили в Міністерстві оборони України.

На Львівщині, в рамках ознайомчого візиту, командувач 2-ої дивізії Збройних сил Канади генерал Дженні Карігнан ознайомилася з інфраструктурою, можливостями Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного та оглянула об’єкти навчально-матеріальної бази.

Окрім того, генерал Дженні Карігнан провела зустріч з військовослужбовцями ЗС Канади, які впродовж тривалого часу надають методичну та практичну допомогу з підготовки українських військовослужбовців за стандартами НАТО.

Під час зустрічі з керівництвом, викладацьким складом, жінками-офіцерами та слухачами 25 Навчального центру ВСП, генерал Дженні Карігнан, командир навчально-тренувальної місії операції «UNIFIER» підполковник П’єр Леру обговорили з українськими колегами низку тем щодо ролі жінок в силових відомствах обох країн.

Зокрема, обговорення стосувалося питань «Жінки в боротьбі за мир», «Гендерна рівність в житті, політиці і сім’ї», «Жінка і служба в армійських підрозділах», «Служба жінок в Навчальному центрі Військової служби правопорядку».

Командувач 2-ї дивізії Збройних сил Канади генерал Дженні Карігнан відзначила умови, в яких проходить підготовка слухачів та високий рівень підготовки інструкторсько-викладацького складу Навчального центру ВСП.

До слова, бригадний генерал Дженні Карігнан — перша жінка з вищим офіцерським званням, яка пройшла тернистий шлях професійного зростання у бойових частинах. Зокрема як заступник, а згодом й командир інженерного підрозділу виконувала завдання з розмінування територій в Боснії, разом з підлеглими успішно виконала місію в Афганістані. Вона — лауреат нагороди за досягнення в сфері міжнародних відносин, а у 2011 році — визнана однією зі 100 найвпливовіших жінок Канади.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: