На Донбасі зафіксували найбільшу кількість обстрілів з початку року

4374d580-b8ab-462e-a38b-3f7710edd831

19 лютого російські окупаційні війська 16 разів порушили режим припинення вогню.

Про це повідомляє прес-центр Операції об'єднаних сил.

Внаслідок обстрілів троє військовослужбовців Об'єднаних сил отримали поранення. За даними розвідки, 19 лютого трьох окупантів знищено та трьох поранено.

При цьому озброєння, заборонене Мінськими домовленостями, було застосовано 15 разів із загальною витратою 387 снарядів та мін. Від початку року це – найбільше застосування противником вогневих засобів.

У смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Схід" окупанти п'ять разів обстріляли українські позиції: з артилерії калібру 122 мм – поблизу Лебединського; з артилерії калібру 122 мм, мінометів калібру 120 мм, ручних протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів – у районі Водяного; двічі з ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – біля Гнутового.

У смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Північ" противник 11 разів обстріляв українських захисників: з артилерії калібру 122 мм та мінометів 120 мм і 82 мм – в районі Новотошківського; з мінометів 82 мм, із зенітної установки і зі станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів – в районі Золотого-4; з мінометів 82 мм та станкових протитанкових гранатометів – в районі Новозванівки; з мінометів калібру 82 мм та автоматичних станкових гранатометів – поблизу Катеринівки; з мінометів 82 мм, БМП-1, станкових протитанкових та автоматичних станкових гранатометів – біля Луганського.

Від початку поточної доби ворог один раз обстріляв українські позиції із мінометів калібру 82 мм із витратою 15 мін, а також станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів у районі Катеринівки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: