Громадянам Молдови, що живуть у Львові, розповіли, як проголосувати на парламентських виборах

3642879

24 лютого у Молдові відбудуться парламентські вибори.

Комітет "За відкриту демократію" повідомляє, що вибори вперше проводитимуться за змішаною системою. 50 депутатів будуть обрані за партійними списками, а 51 – за окремими виборчими округами.

Відтак, громадяни Молдови, що проживають в Україні, зможуть проголосувати:

  • в м.Київ - в приміщенні Посольства Республіки Молдова в Україні, вул. Яготинська 2;
  • в м.Одеса - в приміщенні Консульства Республіки Молдова, вул. М. Посмітного, 2 / 2Б;
  • в м.Львів - в приміщенні Почесного консульства Республіки Молдова, вул. Єфремова, 26.

Додамо, що головна боротьба, за твердженням експертів, розгорнеться між партією соціалістів чинного президента Додона, який тяжіє до Росії, та блоком проєвропейських партій.

"Під час підготовки до волевиявлення країна зіткнулася з проблемами, які характерні і для України. Це підкуп виборців, адмінресурс, маніпулювання думкою, фейкові результати соцопитувань, чорний піар.

Популізму в заявах політиків також вистачає. Дехто, наприклад, обіцяє безвіз з США та Канадою просто наступного дня після виборів, дехто - легалізацію наркотиків чи проституції", - йдеться у повідомленні.

Додамо, що президент Молдови Ігор Додон закликав прихильників готуватися до опору владі Молдови. Свої побоювання він пояснив рішенням парламенту зібратися на засідання у четвер, 21 лютого.

У повідомленні також зазначається, що для України ці вибори важливі тим, що сусідня країна обиратиме вектор свого подальшого розвитку. Або вона залишиться на шляху до Європи, або повернеться до орбіти впливу Росії. Проте важливо, що у Молдові, як і в Україні, не можливо спрогнозувати переможця перегонів. Це і є головна відмінність обох країн від РФ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: