Маємо зараз результат безвідповідальності батьків: у Львові розповіли про динаміку вакцинації від кору

IMG_8053

Станом на 18 лютого вакцинації підлягали 13 000 львівських школярів. Наразі щеплення зробили лише 518 дітям. 

Станом на 18 лютого вакцинації підлягали 13 000 львівських школярів.

Наразі відомо, що з початку кампанії проти кору, щеплення зробили лише 518 львівським школярам.

Керівник відділу стратегії імунізації центру громадського здоров’я МОЗ України Олександр Заіка повідомив, що у Львові не всі батьки усвідомили, чому варто вакцинувати своїх дітей. Відтак, наступного тижня у школах, де зареєстрований найбільший показник нещеплених дітей, вдруге проведуть батьківські збори, де разом із медичними працівниками нагадають батькам про важливість вакцинацій.

"Зараз у нас наймасштабніший спалах кору за всю історію незалежності країни. За минулий рік на кір захворіло 55 тисяч осіб. А з початку цього року захворіло понад 20 тисяч українців, серед яких зареєстрували 30 летальних випадків", - зазначив Заіка.

Нагадаємо, ІА Дивись.info повідомляла, що у місті потрібно вакцинувати ще 12 482 дитини.

"Те, що ми маємо зараз - це результат безвідповідальності батьків, які або купували цю довідку і свідомо не щеплювали дитину, або прислухались до людей, які відмовляють від щеплень, не маючи ніякого наукового підґрунтя", - додає Олександр Заіка.

Також аби уникнути негативних наслідків, львівських батьків, які з тієї чи іншої причини не робили своїм дітям щеплення, а натомість придбали готову довідку, закликають не боятись сказати про це лікарям.

"Навіть якщо ви маєте фейкові довідки, то прийдіть і скажіть про це, бо у таких спосіб ви зможете зробити щеплення своїй дитині, і тим самим захистити інших", - додав Заіка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: