«Не йдуть до сусідів на каву»: з Польщі депортують багатодітну українську родину через труднощі з асиміляцією

53aaa665-3b9c-4564-a586-6758e821285f

Влада Польщі ухвалила рішення про депортацію багатодітної родини з України, яка в 2015 році переїхала до польського міста Легніці.

Про це повідомляє Новое Время з посиланням на видання Wiadomosci.

Як повідомляє Wiadomosci, польська влада обґрунтувала своє рішення труднощами з асиміляцією. На переконання місцевих чиновників, члени родини «не йдуть до своїх сусідів на каву».

Олена та Вадим Копищики та їхні 10 дітей приїхали до Польщі в 2015 році і оселилися в Легниці. Сім'я родом з українського міста, розташованого на східному кордоні, поблизу Криму. Коли почалася війна, Копищики виїхали до Польщі. Батько та мати знайшли роботу в Польщі, а дітей відправили до польської школи.

Однак майже через чотири роки після їхнього переїзду польські прикордонники поінформували сім'ю, що до 30 червня 2019 року (день закінчення навчального року) вони повинні добровільно залишити країну.

Причиною рішення про депортацію стала відсутність асиміляції. Державні службовці розпитували сусідів Копищиків, чи зустрічаються вони з українською родиною на каву. Негативні відповіді стали причиною винесення рішення про депортацію.

Новини про сім’ю викликали суспільний резонанс у місті. Капельмейстер Центру культури в Легніці Пьотр Буджяновскі вже зареєстрував петицію з проханням анулювати депортацію багатодітній українській родині.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: