У Львові стартує масштабна реконструкція площі Двірцевої: рух автомобілів ускладниться (фото)

IMG_1717

Реконструкція Площі Двірцевої у Львові розпочнеться 1 березня і триватиме два роки.

Перший етап робіт, а саме реконструкції лівої частини з автостанцією і трамвайною колією триватиме до кінця цього року.

Про це повідомили чиновники 21 лютого на брифінгу, - передає кореспондент Дивись.info.

Заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Андрій Білий повідомив, що з першого березня закривається ліва частина біля входу в вокзал, для того, аби поміняти інженерні мережі. Відтак, для автомобілів рух на площу ускладниться.

"Автомобілі не зможуть заїхати прямо під вокзал, а змушені будуть розвернутися за 50 метрів до того, і їхати у зворотньому напрямку", - додав Білий.

Білий також зазначив, що громадський транспорт продовжить курсувати до будівлі вокзалу. Додамо, що вартість проекту складає 185 мільйонів. Роботи виконуватиме ТзОВ «Онур».

"Зміниться весь вигляд площі. Основна заміна - це повна реконструкція та надавання європейського вигляду автостанції, прохід трамвайної колії практично під будівлю вокзалу, та розділення смуг громадського транспорту і приватного транспорту на два потоки", - зазначив він.

Відомо також, що планується реконструкція фонтану на площі, а також повністю змінить свій вигляд автостанція.

Орест Жехович директор ТзОВ "Гал-всесвіт" повідомив, що з першого березня до першого квітня автостанція буде працювати без змін. Втім, з першого квітня планується розподіл двох локацій для транспортних засобів.

Жехович додав, що насамперед передбачається, що міжнародні сполучення, та сполучення до міст-курортів будуть відбуватися з автостоянки, яка належить залізниці. Решта ж буде відправлятись з площі, яка є поруч з приміським залізничним вокзалом.

"Ми вже домовились з залізницею про розміщення там другої частини автостанції, аби зменшити навантаження на Двірцеву і на вулицю Чернівецьку", - зазначив він.

Також Жехович повідомив, що сама будівля автостанції суттєво не зміниться.

"Насамперед будуть зміщені платформи, оскільки вони поступляться місцем трамвайній та автобусній запинці. Буде виглядати як комплексний транспортний хаб, де всі види транспорту будуть зведені в одне невелике кільце. Відтак, людям не потрібно буде долати більше 20-30 метрів, аби пересісти з одного транспорту в інший", - додав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: