На Львівщині підприємець незаконно захопив 8 гектарів землі

97896_1

Прокуратура виявила факт самовільного захоплення підприємством 8 гектарів землі сільськогосподарського призначення у Городоцькому районі.

Про це інформує прес-служба прокуратури Львівської області.

Встановлено, що без права власності чи оформленого права оренди підприємець засіяв 8 га земельної ділянки сільськогосподарською культурою, при цьому не сплачуючи у бюджет орендної плати за використання державної землі.

З метою усунення допущених порушень, органи прокуратури області пред’явили позов, який рішенням господарського суду Львівської області наприкінці минулого року повністю задоволено.

Таким чином бізнесмена-правопорушника зобов'язано звільнити самовільно зайняту територію.

Після набрання судовим рішенням законної сили, прокуратура забезпечила його реальне виконання – цьогоріч у лютому підприємець звільнив 8 га землі (на території Родатицької сільської ради) вартістю понад 9 млн грн.

Крім цього, зазначимо, що стосовно вказаної особи було зареєстровано кримінальне провадження за ст.356 КК України (самоправство).

На даний час Городоцьким районним судом фігуранта визнано винним та призначено покарання у вигляді штрафу. Чоловік сплатив його та завдану шкоду у розмірі понад 32 тис грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: