Справу лікарів з Жидачева, яких звинувачують у смерті 12-річного хлопчика, передали до суду

88_main1-696x437

Слідчі Нацполіції Львівщини завершили досудове розслідування стосовно 49-річного та 75-річної лікарів Жидачівської ЦРЛ, яким інкримінують неналежне виконання професійних обов’язків медичним працівником.

Про це повідомили у прокуратурі Львівської області.

Встановлено, що 20 червня 2017 року лікарі не змогли правильно діагностувати хвороби у пацієнта.

Як наслідок – відбулось загострення, від якого неповнолітній хлопець помер.

Зазначимо, що до обвинувачених застосовано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

Крім цього, одного із медиків відсторонено від посади, а іншого – звільнено.

За вчинене їм загрожує до 5 років ув’язнення та трирічне позбавлення права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю.

Нагадаємо, йдеться про Романа Кулака з Теронополя, який помер 27 червня 2017 року в ОХМАТДИТі у Львові, куди його привезли зі Жидачівської районної лікарні, де місцеві медики не змогли поставити правильний діагноз і надати адекватну медичну допомогу.

Коли було встановлено, що у хлопчика скрут тонкої кишки, внаслідок чого настала гангрена тонкого і частини товстого кишківника, було вже пізно – дитини не стало. Натомість медики Жидачева вважали, що у хлопчика отруєння та тепловий удар.

З того часу минуло вже понад півтора року. Увесь цей час тривало слідство. Наприкінці вересня 2017 року були надані попередні висновки медичного розслідування, а 6 жовтня експерти надали остаточну резолюцію, де було вказано, що саме медики Жидачівської районної лікарні винні у неправильно поставленому діагнозі, який, зрештою, призвів до смерті дитини.

7 грудня клінічно-експертна комісія МОЗ підтвердила, що дії медиків спричинили смерть 12-річного Романа Кулака. Незважаючи на скандал, що розгорівся, головному лікарю Жидачівської районної лікарні указом президента було призначену дворічну президентську стипендію. Але невдовзі указ все ж скасували і позбавила медика нагороди.

Натомість 28 грудня лікарям Жидачівської лікарні було оголошено про підозру через смерть Романа Кулака.

Додамо, що лікарка, яка проходить у справі була звільнена, натомість лікаря-хірурга суд відсторонив від виконання обов’язків, однак апеляційний суд скасував ухвалу. Та невдовзі прокуратура оскаржила це рішення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: