В Італії оштрафували Ryanair і Wizz Air за обмеження багажу

IMG_0920-1-1-696x464 (4)

Авіаперевізники Ryanair і Wizzair повинні сплатити штраф у розмірі 3 і 1 мільйони євро за запровадження нових правил перевезення ручного багажу. Таке рішення прийняв італійський антимонопольний комітет.

В Італійському антимонопольному комітеті вважають, що поклажа є важливим елементом обслуговування повітряного транспорту, і її транспортування повинно бути дозволене без додаткових витрат, пише DW.

Ryanair та Wizz Air суттєво змінили правила безкоштовного перевезення багажу не на користь пасажирів. Так, пасажирам, які не оплатили послугу пріоритетної посадки, дозволено безкоштовно перевозити тільки 1 невеликий предмет ручної поклажі (розміром до 40×20×25 сантиметрів).

Італійський регулятор визнав, що ці правила є неправильною торгівельною практикою, яка вводить клієнтів в оману у питанні ціни квитка.

«Звідси і обман для споживачів, оскільки ціна, що підлягає оплаті в кінці процесу бронювання, майже завжди буде вищою, ніж тариф, представлений на початку процесу», – зазначили в антимонопольному комітеті.

Регулятор вимагає, щоб компанії Ryanair та Wizz Air виконали рішення протягом 60 днів.

До слова, Wizz Air суттєво збільшує кількість рейсів у чотирьох популярних напрямках. Загалом перевізник виконуватиме по 30 рейсів на тиждень з та до Міжнародного аеропорту «Львів» імені Данила Галицького.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: