Які свята відзначають 23 лютого (іменини, народні прикмети) 

1020x565

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 23 лютого в Україні і світі. 

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 23 лютого в Україні і світі. 

Свята та події 23 лютого 

Міжнародний день стерилізації тварин (Spay Day) проводить авторитетна міжнародна організація Humane Society International. Ця благодійна громадська організація існує з 1954 року і налічує понад мільйон членів. Протягом усього лютого щорічно у світі проходять різні заходи, приурочені до цього дня і спрямовані на популяризацію стерилізації.

Головним завданням, яке ставлять перед собою організатори, є формування цивілізованого ставлення до проблеми регулювання чисельності поголів'я домашніх тварин.

Іменини 23 лютого

Цього дня іменини святкують: Анна (Ганна), Валентина, Павла (Павлина), Юхим (Яким, Євфимій)

Народні прикмети 

У церкві відзначається пам'ять святих Прохора і Харлампія. З кожним днем відчувається наближення весни. У народі говорили: "Побачила зима Прохора і голосно заохала". На Прохора вже помітно було значне збільшення тривалості дня.

Вважалося, що 23 лютого потрібно обов'язково помолитися святому Харлампію, щоб отримати захист від загибелі без покаяння - це було найбільш страшною смертю для християнина, оскільки тільки душа, яка покаялася, може потрапити в рай.

Якщо людина 23 лютого несподівано потонула, упала або заблукала у лісі, кажуть, що це лісовик бешкетує. Відповідно до прикмет, така людина, напевно, скоїла якийсь гріх, адже ні лісовик, ні водяний не сміє зачепити праведника.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: