Львів'яни зібрали більше тисячі підписів проти закриття поліклініки на Стрийській

3-1

У суботу, 23 лютого, вже вдруге відбулись збори мешканців, які протестують проти закриття поліклініки на Стрийській,61.

У суботу, 23 лютого, вже вдруге відбулись збори мешканців, які протестують проти закриття поліклініки на Стрийській, 61.

У ГО "Українська стратегія" повідомили, що на зборах батьки разом з представниками громадських об’єднань зібрали підписи під зверненням до Львівської міської ради з проханням взяти педіатричне відділення дитячої поліклініки баланс міста.

"Існування дитячої поліклініки життєво необхідно для мешканців району - медична установа може забезпечити дітям якісне лікування по місцю проживання", - зазначають у повідомленні.

Додамо, що саме приміщення наразі перебуває у власності Міністерства оборони, яке й вирішило продати його на аукціоні. Втім, цьому завадила лише миттєва реакція мешканців району та громадських активістів. Відтак, під зверненням до уряду блискавично підписалися 1257 жителів.

У повідомленні зазначається, що прем’єр-міністр Володимир Гройсман розпорядженням від 20 лютого виключив приміщення дитячої поліклініки зі списку об’єктів, що підлягають реалізації. Тож, тепер, аби ситуація не повторилася, потрібно передати об’єкт на баланс міста.

«Щоб отримати цей об’єкт у власність територіальної громади міська влада з того часу не зробила жодних офіційних кроків. Це питання в управлінні охорони здоров’я зобов’язані були тримати на контролі. Якщо поліклініки тут не буде, то по звичайну довідку доведеться їхати аж на вулицю Симоненко. Міська влада має всі можливості звернутися до Міноборони і Уряду, з проханням передати  у власність міста даний об’єкт, аби тут залишилась поліклініка. Для цього необхідно звернення Львівської міської ради, що вона готова отримати приміщення на баланс шляхом передачі з державної власності в комунальну", - повідомляє представник ГО «Українська Стратегія» Юрій Мартинюк.

За словами Мартинюка громадські активісти готові включитись в процес, відтак, йти до чиновників і питати, що їм заважає розпочати процедуру клопотання перед державою передачі приміщення в комунальну власність.

«Ми в соцмережах об’єднались і вирішили не сидіти мовчки. Зареєстрували петицію, на сайті міськради, яка лише за тиждень вже набрала половину голосів. А тоді, на вихідних 16-17 лютого, збирали підписи, всього 1257. Разом зі зверненням мешканців направили їх до Кабміну і зокрема до Прем’єр –міністра Володимира Гройсмана. В уряді здивувались чому саме мешканці, а не міська влада, чи депутати займаються вирішенням питання.

Але оскільки більше жодних звернень не було і це питання є дуже важливе – відреагували миттєво. В триденний термін наше звернення розглянули і забрали приміщення зі списку про продаж. Уряд почув і зупинив аукціон по приватизації цього об’єкту. Ми бачимо повну підтримку з боку держави", - повідомляє ініціатор збору підписів, ГО «Рідний Сихів» Володимир Гой.

Гой також зазначив, що договір оренди складений таким чином, що поліклініку можна виселити в будь-який час, та додав, що місцеві мешканці збиратимуть підписи про звернення до Львівської міськради, до депутатів , аби на найближчому засідання 7 березня, вони звернулись до Уряду, про передачу даного приміщення на баланс міста Львова.

"Зауважу, що такий крок міська влада могла зробити й рік-два тому, а не чекати, коли будуть вже виселяти. І в 2011 році, коли вперше гостро постало це питання. По процедурі має бути звернення Львівської міськради до Міністерства оборони, а тоді Кабмін буде затверджувати. Але як бачимо проблем з Кабміном не повинно бути, є повне сприяння", - підсумував Володимир Гой.

Нагадаємо, що на першому поверсі будинку на Стрийській, 61 вже багато років розташоване педіатричне відділення поліклініки. Якщо його закриють чи розформують, через територіальну віддаленість мікрорайону до КНП «2-ої міської поліклініки м. Львова», мешканцям мікрорайону буде потрібно возити хворих дітей з високою температурою у громадському транспорті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: