Адвокати Януковича подали до суду скарг на 500 сторінок. Просять виправдати президента-втікача

_202_id16949_650x410_10_650x410
Фото: УНІАН

Скарги подали в останній день оскарження вироку Віктору Януковичу у справі про держзраду, - повідомляє прес-служба Оболонського райсуду.

Загалом адвокати Януковича подали до суду 5 скарг.

Зазначається, що 25 лютого адвокати Юрій Рябовол, Олександр Байдик, Олександр Горошинський, Богдан Біленко та Андріана Фозекош звернулися до суду з апеляційними скаргами, у яких просили скасувати вирок, виправдати Януковича, змінити вирок, виключивши з нього певні докази, закрити кримінальне провадження проти президента-втікача, скасувати арешти на майно, призначити новий судовий розгляд у першій інстанції та додатково допитати 48 свідків, - передає УП.

"Загалом, апеляційні скарги викладені на 478 аркушах", - йдеться у повідомленні. У суді додали, що раніше адвокат Байдик також звернувся із заявами про виправлення допущених, на його думку, описок у вироку.

Зокрема, він просить Оболонський райсуд виключити з мотивувальної частини вироку посилання на обставину, що пом’якшує покарання Януковича: вчинення злочинів під впливом залежності від представників влади РФ, а також просить виправити у резолютивній частині вироку суму процесуальних витрат, які підлягають стягненню з Януковича В.Ф. з 98 561 грн. 20 коп. на 58 521 грн. 20 коп.

"Дотримуючись конституційної засади судочинства (забезпечення права на апеляційний перегляд справи), у відповідності до вимог ч. 1 ст. 397 КПК України, через три дні після закінчення строку апеляційного оскарження вироку (тобто 01.03.2019) кримінальне провадження буде надіслано до Київського апеляційного суду", - сказано у заяві суду.

Там зазначили, що задля дотримання права на апеляційний перегляд справи, питання щодо виправлення можливих описок буде вирішено Оболонським районним судом м. Києва після закінчення провадження з перегляду вироку суду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: