Автор «Квантового стрибка Шевченка» виклав роботи у вільний доступ

f079ef33-c95a-4aea-a487-a6effa0066ab

Ілюстратор Олександр Грехов виклав матеріали виставки «Квантовий стрибок Шевченка. Метро» у вільний доступ.

Грехов стверджує, що таким чином проект стане більш відкритим для суспільства, пише The Village Україна.

«Через вандалізм і постійні погрози проект став ще більш відкритим: з’явився доступ до матеріалів для всіх охочих, права на використання «Квантового стрибка Шевченка» передані Національному музею Шевченкаі», – каже ілюстратор.

Шевченка в образі Фріди Кало, Джека Горобця, Людини-павука, Дарта Вейдера та інших образів поп-культури можна завантажити тут.

Грехов каже, що цим проектом він хотів донести, що Шевченко «був не старим з вічно сумним поглядом, він був прогресивною людиною для свого часу і так само, як зараз ми, ходив на «вечірки», випивав, веселився і сміявся».

На його думку, те, що плакати зіпсували, а виставку закрили, є показником тих проблем у суспільстві, які до цього були менш помітними.

«На жаль, розкрилися проблеми в суспільстві, які були і до всієї цієї ситуації, але проходили практично непомітними: зриви презентацій книжок, лекцій, розгром виставок. Це все вже було, і ніхто не реагував на це. Суспільство робило вигляд, що немає людей, які замість діалогу і законних засобів впливу, вибирають агресію і вандалізм. Є надія, що після всього цього резонансу будуть вироблені робочі механізми комунікації і реакції на подібні інциденти», – розповів ілюстратор.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: