Смертельна ДТП в Харкові: підсудні Дронов і Зайцева отримали по 10 років в'язниці

20033ffd4ed918eeff2465d6515ba7ce
Фото: Новое время.

Фігуранти справи про криваву ДТП в Харкові Олена Зайцева і Геннадій Дронов отримали максимальне покарання – 10 років в'язниці.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ.

Відзначається, що обидва фігуранти визнані винними.

При цьому суд визначив, що ознаки сп'яніння у Зайцевої, викликаного наркотичними або одурманюючими засобами, на підставі даних по справі не підтверджені.

Також пом'якшуючими обставинами по Зайцевій суддя назвав щире каяття, яке виразилося у відшкодуванні шкоди кільком потерпілим.

Водночас невизнання провини Дроновим суд порахував спробою уникнути відповідальності. На додачу до 10 років в'язниці суд позбавив його права керування транспортними засобами на три роки.

Нагадаємо, 18 жовтня 2017 року ввечері на вул. Сумській у Харкові сталася аварія. За попередньою інформацією, позашляховик Lexus в'їхав у натовп людей, в результаті чого 5 людей загинули, ще одна дівчина померла пізніше в лікарні.

Прокуратура області затвердила підозру 20-річній харків'янці Олені Зайцевої за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель 6 людей (ч. 3 ст. 286 КК України).

20 жовтня суд визначив запобіжний захід Зайцевої у вигляді утримання під вартою на 60 діб без права внесення застави.

6 листопада було оголошено про підозру за ч. 3 ст. 286 ще одному учаснику ДТП - водія Volkswagen Touareg Геннадію Дронову. За словами адвоката Дронова Сергія Перепелиці, вручення підозри проходило в лікарні, де його підзахисний перебував на стаціонарному лікуванні. 8 листопада суддя Київського райсуду Харкова визначив запобіжний захід Дронову у вигляді утримання під вартою без можливості внесення застави.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: