Справа «Укртелефільму»: суд заарештував гроші організатора

WDjFmzvEaPW3vFk

Суд наклав арешт на 27000 доларів, 1900 євро і 70000 гривень організатора схеми відчуження нерухомості у державного підприємства «Українська студія телевізійних фільмів «Укртелефільм», директора фірми «Лодокс» Олександри Гудзь.

Таке рішення ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Вадим Сенін за результатами розгляду клопотання НАБУ і САП, повідомляє «Слово і Діло».

За версією слідства, Гудзь була організатором схеми з нанесення збитків Укртелефільму на 68,72 млн грн. За версією слідства, колишній директор Укртелефільму Віктор Підлісний у змові з Гудзь та Василем Заверховським відчужив на користь компанії «Лодокс» майнові права на 67 об'єктів нерухомого майна в Києві (24 квартири загальною площею 2704 кв. м, 7 нежитлових приміщень і 36 паркомісць) за всього лише 14,5 млн грн. У той час як за інформацією від бухгалтерії Укртелефільму, зазначені майнові права на квартири і 7 нежитлових приміщень оцінені в майже 42,55 млн грн, а це без 36 паркомісць. Внаслідок цих дій, які вчинено з численними порушеннями процедури відчуження державного майна, зокрема, без погодження з органом управління — Державним комітетом телебачення і радіомовлення України, державі в особі ДП завдано збитків.

Детектив у клопотанні про арешт коштів вказував, що цю готівку знайшли під час обшуку в квартирі Гудзь. Ці гроші були визнані речовими доказами. За даними слідства, Гудзь фінансувала процес державної реєстрації майнових прав з урахуванням накладених на них арештів (на рівні 30-35 тис. доларів); сплачувала за проведення оцінок майнових прав, а у подальшому вже об'єктів нерухомості, заздалегідь визначаючи оцінювачам, яку вартість необхідно зазначати в звітах; оплачувала процес легалізації майна, одержаного злочинним шляхом; надавала або збиралася надавати неправомірну вигоду представникам судової гілки влади (27 тис. доларів); виплачувала грошову винагороду екс-директору ТОВ «Лодокс» - підозрюваному Заверховському (5000 доларів) тощо.

Також, на обґрунтування детектив вказав, що відповідно до матеріалів кримінального провадження, вилучені грошові кошти одержувались та використовувались в ході вчинення організатором схеми злочинної діяльності, а тому зазначав, що версія належності грошових коштів її матері внаслідок продажу об'єкта нерухомого майна, не витримує жодної критики, зважаючи на докази здобуті в ході проведення досудового розслідування.

Окрім цього, детектив вказав, що з протоколу додаткового огляду речей (телефону) Гудзь, вбачається, що її матір перебувала на системному утриманні доньки, постійно просила в останньої грошові кошти, які, отримавши згоду доньки, брала, зокрема, з коробки в якій та зберігала власні грошові кошти. Саме з цієї коробки і були вилучені грошові кошти під час обшуку.

Вислухавши доводи, суддя Сенін задовольнив клопотання.

Нагадаємо, НАБУ повідомило про підозру екс-директору «Укртелефільму» Підлісному. Також суд обрав йому запобіжний захід. Крім того, суд обрав запобіжний захід організаторові цієї схеми.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: