Суддю Галицького райсуду Львова звільнили з посади через провалену атестацію

88_main1-696x437

Суддю Галицького райсуду Львова Андрія Государського звільнили з посади через надто низькі результати кваліфікаційного оцінювання.

Вища рада правосуддя 26 лютого 2019 року розглянула матеріали про звільнення суддів з посад на підставі підпункту 4 пункту 161розділу XV «Перехідні положення» Конституції України відповідно до подань з рекомендаціями Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

Вища кваліфікаційна комісія суддів України рекомендувала звільнити суддів, яких за результатами кваліфікаційного оцінювання визнано такими, що не відповідають займаним посадам.

Вища рада правосуддя ухвалила звільнити на підставі підпункту 4 пункту 161 розділу XV «Перехідні положення» Конституції України: Государського Андрія Валентиновича – з посади судді Галицького районного суду міста Львова.

Як повідомляє Zaxid.net, професійне тестування Андрій Государський проходив ще влітку 2018 року. Під час перевірки на знання теорії він отримав 69,75 балів із 90, а за практичне завдання – всього 49,5 балів зі 120. Це один із найгірших результатів серед усіх львівських суддів. Оскільки це було менше половини від максимально можливого результату, Вища кваліфікаційна комісія суддів України навіть не допустила суддю до наступного етапу професійного оцінювання і звернулася у Вищу раду правосуддя з проханням звільнити його із посади.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: