У мерії розповіли, як штрафуватимуть львів’ян за купівлю первоцвітів (відео)

IMG_2059
Фото ілюстративне

Сьогодні у Львівській міській раді наголосили: незабаром стартує сезон цвітіння червонокнижних первоцвітів, а уся торгівля ними – незаконна, відтак покарання нестимуть як продавці, так і покупці цих квітів.

Про на брифінгу наголосили чиновники ЛМР разом з представниками правоохоронців та екологами, - передає кореспондент Дивись.info.

ЛМР разом з Держекоінспекцією та патрульними планує проводити рейди для виявлення нелегальної торгівлі первоцвітами у місті, - розповів Володимир Данилюк, заступник директора департаменту з питань екології та природних ресурсів. Він зауважив, що закон передбачає за реалізацію первоцвітів адміністративну відповідальність. «Хочу зазначити, що під адміністративну відповідальність підпадають не тільки ті особи, які реалізовують, а також особи, які зривають, перевозять та купують червонокнижні квіти», - додав Володимир Данилюк.

Микола Маланич, начальник Державної екологічної інспекції у Львівській області, уточнив, що під адмінвідповідальністю розуміють штрафи. «Мова йде про суму 1700-3600 гривень, сума кардинально змінилася 2018 року», - розповів Микола Маланич. За його словами, по області рейди вже проводять і наразі проведено понад 20 рейдів по різних районах, однак поки що жодного випадку торгівлі первоцвітами ще не зафіксували.

Микола Маланич додав, що особи, що придбають первоцвіти, нестимуть таку ж відповідальність (штраф від 1700 до 3600 грн). Сума коливається у залежності від того, чи раніше людина вчиняла таке ж правопорушення. Водночас, за словами керівника Держекоінспекції, крім штрафу нараховуються ще й збитки – по 60 гривень за кожну цибулину червонокнижної квітки. Він додає, що за останні кілька років спостерігається тенденція до зменшення кількості порушень. «Якщо в 2016-2017 роках ми фіксували по 70 протоколів, то тепер не більше 25», - резюмував Микола Маланич.

Сьогодні у Львові працюватиме лише одна мобільна група для рейдів, утім вже завтра їх буде 6, які працюватимуть по всіх районах міста.  Наразі рейди планують проводити до 15-20 березня. До них долучаться не лише муніципали, а й патрульна поліція Львівщини.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: