В Одесі знайшли мертвим відомого ветерана АТО

d75b024-barsykov

В Одесі, біля воріт Селекційно-генетичного інституту, на Овідіопольській дорозі виявили тіло відомого ветерана АТО та активіста Сергія Барсукова.

Про це повідомили в одеській поліції, пише УП.

Радник начальника Головного управління поліції в Одеській області Руслан Форостяк повідомив у Facebook, що ветеран АТО зберігав у себе вдома цілий арсенал зброї, зокрема ручні гранати різних типів, запали та боєприпаси до вогнепальної зброї.

«Позавчора ввечері, посварившись з мамою, яка хворіє, він вирушив до Селекційного інституту, де приблизно о 23:00 пролунав вибух. Вибух був не потужний, сусіди та очевидці вирішили, що це вибухнула петарда, тож не надали належної уваги, а вже вранці виявили тіло», – написав представник поліції.

Він додав, що, за попередніми даними, вибухнула граната РГД-5 в правій руці, кільце чоловік тримав у лівій.

«Виникає питання, як колишній атовець, що мав би знатися на зброї допустив вибух гранати в руках? Попередню відповідь на це питання, можливо, надає той факт, що серед знайдених поліцейськими запалів виявлено один з «підрізаною» запобіжною чекою, при застосуванні такого запалу, чека не працює, тож, ймовірно, в руках у загиблого опинилася граната саме з таким запалом, що і привело до трагедії», - написав Форостяк.

Він додав, що остаточну відповідь на це питання дасть слідство.

У поліції Одещини повідомили, що за фактом смерті чоловіка розпочали кримінальні провадження за ч.1 ст.115 (умисне вбивство з приміткою «нещасний випадок») та ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами) ККУ.

«Наразі основною версією слідства стосовно загибелі чоловіка залишається нещасний випадок внаслідок необережного поводження з гранатою», - підсумували в поліції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: