В Україні дозволили проектувати дитячі майданчики на дахах невеликих будівель

0fdc25e66172e292dae867ceced72fe1

Згідно із змінами до ДБН, дитячі майданчики можна розміщувати на дахах напівпідземних і наземних споруд висотою до 15 м, але не більше 3 поверхів, за обов’язкового дотримання всіх необхідних вимог безпеки.

Норма вступила в дію 1 жовтня 2018 року.

Про це повідомили у Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Згідно із зміною розміщення дитячих майданчиків на дахах напівпідземних і наземних споруд дозволяється за умови обов’язкового дотримання безпечної експлуатації майданчика: обладнання його парапетом та захисною огорожею висотою 2 м, а також можливістю безбар’єрного доступу за допомогою ліфта або пандуса.

На території таких майданчиків заборонено розміщувати вентиляційні канали, антени, споруди мобільного та стільникового зв’язку. Каркаси захисної огорожі мають виготовлятися зварними, а блискавкозахист такого майданчика слід проектувати у відповідності з ДСТУ Б В.2.5-38 «Улаштування блискавкозахисту будівель і споруд».

Ще однією умовою розміщення такого майданчика на покрівлі будівлі є забезпечення відводу дощових та талих вод та за необхідності шумозахисту нижче розташованих приміщень.

Висота розміщення такого майданчика не повинна бути більшою ніж 15 м (але не більше 3 поверхів) від рівня підлоги першого поверху споруди або землі.

Ці зміни дозволять підвищити комфортні умови проживання для жителів та забезпечити їх необхідним благоустроєм території. До речі, такі дитмайданчики широко поширені у багатьох країнах Європи, таких як Німеччина, Данія, Фінляндія, а також в США, Канаді та Японії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: