Вийшов перший тизер фільму про Лесю Українку (відео)

832621

До дня народження Лесі Українки (вона народилася 25 лютого 1871 року - ред.) презентували перший тизер майбутнього біографічного фільму про поетесу під робочою назвою «Леся Українка. Узлісся».

Про це повідомляє компанія JS Films.

«У сюжеті тизера відображено один з найдраматичніших періодів у долі поетеси - час, який вона провела з Сергієм Мержинським наприкінці його життя. Леся Українка самовіддано піклувалась про коханого, намагаючись полегшити його останні дні. Саме тоді, однієї жахливої ночі, вона написала одну із своїх відомих поем “Одержима”... Багато дослідників кажуть, що саме ці події стали переломним моментом у її житті, який дав Лесі як митцю новий поштовх», - повідомленні.

Як зазначається, роль Лесі Українки в тизері виконала молода українська акторка Дар’я Полуніна, яка зіграє відому поетесу й у стрічці. Зйомки проходили у Києві - у Голосіївському парку та у декораціях однієї з фотостудій.

Сценарій та концепція тизера розроблені режисером Наною Джанелідзе. Ідея реалізована продакшн-компаніями JS Films та FX Films.

Над створенням тизера працювали продюсери Юлія Сінькевич та Марія Москаленко, оператор Михайло Марков, художники по костюмах Антоніна Белінська та Галина Соколовська, художник-постановник Юрій Ларіонов.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: