ЄС профінансує відновлення обсерваторії на горі Піп Іван

_slon_650x410

Євросоюз виділить понад мільйон євро на обсерваторію.

Європейський союз виділить більше 1 млн євро на відновлення астрономічно-метеорологічної обсерваторії на горі Піп Іван (Чорногірський хребет, Карпати). Про це йдеться на сайті Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

Повідомляється, що відповідну грантову угоду уклали Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника та Міністерство інвестицій і розвитку Польщі. Також повідомляється, що на основі обсерваторії планується створити Міжнародний науковий центр «Обсерваторія» Прикарпатського університету та Варшавського університету.

Передбачається, що нова обсерваторія об'єднає сучасний науково-дослідний центр з базою підготовки спеціалістів для проведення пошуково-рятувальних операцій. Програма реалізується в рамках програми ЄС з транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна. За рахунок ЄС встановлять нове метеорологічне обладнання, закуплять рятувальну техніку та спорядження для загонів рятувальників. Проект розраховано на два роки, але фактично має бути реалізовано протягом півроку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: