Які свята відзначають 27 лютого (іменини, народні прикмети)   

Armed men take up positions around the regional parliament building in the Crimean city of Simferopol
Armed men take up positions around the regional parliament building in the Crimean city of Simferopol March 1, 2014. Ukraine's defence minister said on Saturday Russia had "recently" brought 6,000 additional personnel into Ukraine and that the Ukrainian military were on high alert in the Crimea region. REUTERS/David Mdzinarishvili (UKRAINE - Tags: POLITICS MILITARY)

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 27 лютого в Україні і світі.

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 27 лютого в Україні і світі.

Свята та події 27 лютого

В ніч з 26 на 27 лютого 2014 року будівлі парламенту та уряду Автономної Республіки Крим були захоплені невідомими особами зі зброєю.

Починаючи з 23 лютого в кримських містах, особливо в Севастополі, вирували антиукраїнські акції протесту. Парламент Кримської автономії погрожував від’єднанням від України через, за їх словами, конституційний переворот, що був здійснений в Києві проамериканською фашистською хунтою. На повну потужність працювала пропагандистська кремлівська машина – простих людей лякали «бендеровцями» та Правим сектором, які, начебто, цілими поїздами вже їдуть в Крим, щоб вбивати місцеве населення. В свідомості наївних людей нагніталася істерія та українофобія в небачених до цього масштабах. Але все це було прикриттям для ретельно спланованої військової операції.

26 лютого під будівлею Верховної Ради АРК в Сімферополі відбулися два великі мітинги. Між прихильниками та противниками України відбулися сутички в результаті яких 2 людини загинули та більше 30-ти були травмовані.

Іменини 27 лютого

Цього дня іменини святкують: Веніамін, Ісак, Кирило, Михайло, Костянтин, Федір

Народні прикмети

Існувала традиція ходити 27 лютого в гості по бабам-повитухам, які допомагали породіллям звільнитися від тягаря. Сни в ніч на 27 лютого є віщими.

Кажуть, що Кирило – укажчик літньої погоди. Намагалися утримати сніг на грядках. Для цього виходили на городи і утаптивали його. Селяни вважали, що грунт в такому випадку буде більш родючим. Що стосується робіт в городі, то в основному цим займалися жінки – вони ж і утаптивали землю, іноді залучаючи до роботи дітей, передає Ukr.Media.

У православній церкві 27 лютого вшановують святого Кирила, який також відомий як брат рівноапостольного Мефодія. Обидва брата є творцями слов'янської писемності. 27 лютого вважається частиною неділі про Страшний Суд. Це час, коли згадують гріхи, сповідаються, розкаюються у скоєних вчинках.

У старовину день 27 лютого називали «Бабиними взбриксами». Існувала традиція ходити 27 лютого в гості до бабам-повитухам, які допомагали породіллям звільнитися від тягаря. Їх пригощали пирогами, солодощами, вином. Чоловіки готували для жінок особливе пиво, змішуючи його з водою, зібраної з семи святих джерел. Також пивом 27 лютого пригощали і повитух, дякували їм за допомогу в народженні дітей. На столах 27 лютого обов'язково стояв безалкогольний напій на основі прянощів і меду.

Говорили, що сни в ніч на 27 лютого є віщими. Наприклад, тарілка і горнятко сняться до невдачі у великих справах, риба – до несподіваних вістям, кладовище - до довгого і щасливого життя, годинник – до тимчасових труднощів, лист – до розставання з близькою людиною, розмова по телефону – до неправдивим чуткам, дитина на руках – до стабільності і спокою. Гонитва 27 лютого сниться до судового розгляду, а сумка обіцяє розорення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: