До 5-ї річниці окупації Криму на Львівщині відбулась низка заходів

893169B0-5A16-4475-B008-9FA9B516E39E

З 23 по 26 лютого на Львівщині відбулись заходи, присвячені 5-й річниці окупації Криму.

У ЛОДА повідомили, що 23 лютого на площі перед Львівським Національним Академічним театром опери та балету ім. Соломії Крушельницької відбулася безмовна акція-протест «Звільніть Крим!», в рамках міжнародної ініціативи «Liberate Сrimea!» за участю переселенців з півострова та представників місцевих громадських організацій.

Також відомо, що цього ж дня пройшов спільний молебень (дуа) представників мусульманської громади в пам’ять за постраждалими внаслідок політичних репресій в Криму, а також в підтримку всіх людей, які залишаються на півострові.

26 лютого, в «День Кримського опору» проведено низку заходів:

  • У Львівському історичному музеї відкрили тематичну фотовиставку кореспондента «Радіо Свобода» Антона Наумлюка «Незламні», присвячену кримським політв’язням Кремля, їх сім’ям та військовополоненим. Виставка (пл. Ринок,6 3-й поверх), експонуватиметься до 26 березня. Вхід вільний.
  • У Львівській обласній бібліотеці для юнацтва імені Романа Іваничука проведено панельну дискусію на тему «5 років окупації Криму. Підсумки. Що далі?». У дискусії взяли участьАнтоніна Колодій, Леся Корнат, Тимур Баротов, Антін Бортковський, представники кримськотатарського народу, керівники національних громад Львівщини та громадськість міста.
  • У Львівському будинку офіцерів учасники заходів переглянули українсько-польську документальну стрічку про життя та опір в окупації «Коли цей вітер стихне». Фільм розповідає про кримськотатарську родину, яка живе на території окупованого Криму. Чотири особисті історії людей, що живуть під тиском політичного режиму.

«Після перегляду фільму, у фойє, біля стендів із портретами зниклих безвісти під час окупації мешканців Криму, кримськотатарські активіста та глядачі провели обговорення стрічки», - йдеться у повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: