На кордоні група осіб облила львівських митників невідомою речовиною та зеленкою

53352654_2128546950567832_8542045899923128320_o

25 лютого у пункті пропуску «Шегині – Медика» виникла конфліктна ситуація між українцями та працівниками митниці.

Як інформують у прес-службі Львівської митниці ДФС, у пункт пропуску на в’їзд в Україну прибуло 12 легкових автомобілів на іноземній реєстрації під керуванням громадян України - перевізників Литовської компанії. Довший час вони не подавали документів до митного оформлення та вимагали пропуску на митну територію України, мотивуючи, що вони здійснюють комерційне переміщення товарів (в кожному автомобілі було по п’ять пачок друкарського паперу формату А4). Неодноразово вони вимагали у працівників митниці здійснити митне оформлення з порушенням митного законодавства. Подекуди їхні дії не відповідали морально-етичним нормам поведінки, а в деяких випадках переходили межі допустимого.

Зокрема, 25 лютого група осіб, серед яких були водії згаданих авто, перед пунктом пропуску «Шегині – Медика» створила ситуацію, коли було сповільнено рух автомобілів, які перетинали кордон, відтак громадянам довелось довго чекати у чергах, аби потрапити в пункт пропуску. Пізніше вони надали працівникам митниці документи до митного оформлення, однак їм було відмовлено у митному оформлені через невиконання вимог законодавства.

Під час цього вони перешкоджали здійсненню митних формальностей, здійснювали несанкціоновану відео- та фотозйомку, погрожували, принижували честь та гідність працівників митниці, облили їх невідомою речовиною з неприємним запахом та зеленкою. Правову оцінку їхнім діям нададуть працівники Національної поліції.

У Львівськиій митниці ДФС зазначають , що їх працівники діяли суто у правовому полі. Неодноразово надавали роз’яснення щодо відмови у митному оформлені та пояснювали порядок дій у разі незгоди.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: