Запобігти страйкові: обласна влада знову зустрічається з медиками Центру екстреної допомоги

IMG_5494

Сьогодні відбувається чергова, вже третя за місяць зустріч представників ЛОДА з працівниками Центру екстреної медичної допомоги Львівщини.

Сьогодні відбувається чергова, вже третя за місяць, зустріч представників ЛОДА з працівниками Центру екстреної медичної допомоги Львівщини.

Сьогоднішня зустріч - це остання спроба запобігти страйкові, який мав би розпочатися уже від завтра.

Попередня зустріч, на якій був голова ЛОДА Олег Синютка відбулася вчора, і на ній очільник області озвучив попередні цифри доплат для працівників. Згідно з інформацією, яку оприлюднив заступник директора департаменту охорони здоров’я ЛОДА Андрій Васько йшлося про доплати лікарям в сумі 3,5 тис. грн, фельдшерам – 3 тис., водіям – 2,5 тис. грн. З відповідною ініціативою ЛОДА має вийти на найближчу сесію  облради у березні.

Втім, колектив, або принаймні, його частина, результатами зустрічі залишилася незадоволена.

Зокрема, лікар невідкладних станів Центру Степан Железняк у  коментарі Tvoemisto.tv розповів, що багатьох працівників, які на кілька хвилин спізнились на зустріч, вже не пустили до зали, де вона відбувалась. Але на засіданні були голови первинних профспілок, завідувач підстанцією тощо.

«Обіцянки – це добре. Але жодної нашої вимоги не виконано і жодного кроку для цього не зроблено. На першій зустрічі йшлося, що сесія розгляне питання 27-28 лютого, а тепер говорять, що 12 березня. Тому з 1 березня – італійський страйк. А наступного тижня – пікети з перекриванням вулиць», – сказав  Степан Железняк у коментарі Tvoemisto.tv.

Своєю чергою, Андрій Васько розповів Дивись.info, що сьогодні має відбутися ще одна зустріч.

«Частина колективу, яка не була присутня ні на попередній зустрічі, ні на цій, продовжує дезінформувати решту колективу, тому іншого варіанту як повторно зустрічатися немає. Всі, хто не на чергуванні зможуть долучитися. Особливо хотілося б щоб долучився та група, актив якої  відверто спотворює інформацію, яку представляє департамент і прояснити ситуацію, чим керуються наші колеги», - розповів Андрій Васько.

За його словами на обіцяні медикам доплати потрібно до кінця року близько 80 млн. грн.

«Їх треба додатково вишукати в бюджеті області. Це величезні гроші і їх складно знайти, але адміністрація і департамент на це йдуть, бо ми розуміємо, що екстрена медична допомога є пріоритетом. Ситуація в колективі і взагалі в екстреній медицині є складна - зміна керівника, багато непрофільних викликів, обумовлюють те, що колектив відчуває величезне напруження. Крім того запуск диспетчерської додає їм роботи, її інтенсивність зростає, машин недостатньо, бригади недоукомплектовані. Але треба розуміти, що постійні чвари в колективі призводять до того, що люди не дуже хочуть йти туди працювати. Колектив великий і складний, попереднє керівництво ним не займалося, а там треба займатися буквально кожним працівником починаючи від навчання і до соціальних потреб», - додав Андрій Васько.

Щодо інших вимог колективу, то вони стосувалися забезпечення формою та кадрових питань, зокрема перебування на посаді головного лікаря Львівської станції швидкої медичної допомоги Наталії Поважук.

«Щодо форми, там відносно невелика сума, за попередніми підрахунками на різних фірмах вона коливається від 2,5 до 5 млн.грн. Але ж потрібно ще 80 млн. на доплати. А щодо кадрового питання, то воно на порядку денному департаменту і буде вирішене. Кадрове питання буде серед тих, які будуть обговорюватися на зустрічі з колективом», - пояснив Андрій Васько.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: