Українці не зможуть голосувати на Євробаченні-2019

89EEEF4A-D298-45AA-BE14-4CB47B7EA7C2

Україна не братиме участь у голосуванні за учасників з інших країн на міжнародному пісенному конкурсі Євробачення-2019, оскільки відмовилася від участі у конкурсі.

Про це заявила голова делегації Євробачення-2019 від України Оксана Скибінська на прес-конференції у четвер, повідомляє Укрінформ.

«Україна не представлятиме свого учасника, відповідно голосувати вона не буде. Це буде так, як у 2015 році», - сказала Скибінська.

Водночас вона зазначила, що Національна суспільна телерадіокомпанія України (НСТУ) обов’язково буде транслювати Євробачення-2019.

Під час прес-конференції голова НСТУ Зураб Аласанія додав, що Суспільний мовник повністю бере на себе відповідальність за ситуацію з Євробаченням.

«Ми дуже поважаємо роботу наших партнерів з СТБ, які чотири роки сумлінно виконували свою роботу і дотримувалися наших домовленостей. Вони робили музичний конкурс. Ми не маємо права навантажувати їх зараз, тому просто взяли всю відповідальність на себе», - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, у фіналі нацвідбору на Євробачення-2019 перемогла співачка Maruv (Ганна Корсун), яка отримала найбільшу кількість балів серед шести конкурсантів. Це викликало скандал, оскільки виконавиця планує гастролі в РФ. Переможниця національного відбору мала підписати договір із Національною суспільною телерадіокомпанією України. Однак НСТУ та команда співачки не дійшли згоди щодо умов контракту, і вона відмовилася їхати на конкурс.

Згодом гурти Freedom-jazz (друге місце у фіналі нацвідбору) та KAZKA (третє місце) також відмовилися від участі в цьому міжнародному пісенному конкурсі.

Музиканти з гурту Brunettes Shoot Blondes, який у фіналі нацвідбору на Євробачення-2019 посів четверте місце, також заявили, що не погодяться представляти Україну на конкурсі, якщо їм надійде така пропозиція.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: