Які свята відзначають 28 лютого (іменини, народні прикмети)

IMG_1039

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 28 лютого в Україні і світі. 

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 28 лютого в Україні і світі. 

Свята та події 28 лютого

Міжнародний день рідкісних захворювань (Rare Disease Day) відзначається щорічно в останній день лютого. Його мета - підвищити обізнаність про рідкісні захворювання і покращити доступ до засобів їх лікування.

День штурманської служби авіації ЗС України. Мета свята – підтримання престижу штурманської служби авіації Збройних сил України, сприяння продовженню авіаційних традицій та покращенню військово-патріотичного виховання військовослужбовців і молоді.

Іменини 28 лютого

Цього дня іменини святкують: Арсеній (Арсен), Єфросинія, Онисим

Народні прикмети

В цей день потрібно встигнути захистити себе від лихослів'я і пліток – для цього читалися спеціальні молитви. Знахарки 28 лютого можуть відчитувати чоловіків, які б'ють своїх дружин.

Кажуть, що це час, коли зима на весну злиться через те, що остання проганяє її зі своїх володінь. Саме тому, дуже часто в такий день встановлюється не найтепліша погода.

28 лютого завжди чекали з великою радістю, тому що з його настанням починалися проводи зими. Іноді цей день випадає на Масляну – свято, яке передбачає безліч розваг. У будь-якому випадку, 28 лютого люди радіють з того, що весна вже на підході.

У православної церкви 28 лютого вшановують пам'ять святого Онисима, якого також називали Онисим-овчар, так як саме в останні дні лютого належало здійснювати обряди, обіцяють хороший приплід овець. Також Онисима вважають покровителем пастухів. Продовжували робити змову на зірки. Для цього 28 лютого виходили на вулицю і вимовляли особливі заклинання. Також говорили, що в цей день потрібно встигнути захистити себе від лихослів'я і пліток – для цього читалися спеціальні молитви. Знахарки 28 лютого можуть відчитувати чоловіків, які б'ють своїх дружин.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: